У Слов’янську невідомі скинули пам’ятник Чехову
У Слов’янську невідомі скинули пам’ятник Чехову

У Слов’янську невідомі скинули пам’ятник Чехову


Відділ культури Слов’янської міської військової адміністрації, який є уповноваженим органом охорони культурної спадщини нашої громади, звернувся до правоохоронців.

У Слов’янську скинули з п’єдесталу бюст російському письменнику Антону Чехову. Влада міста звернулася до правоохоронних органів. Про це пресслужба МВА у понеділок, 21 жовтня.

Зазначається, що відділ культури Слов’янської міської військової адміністрації, який є уповноваженим органом охорони культурної спадщини нашої громади, звернувся до правоохоронців.

 

 

“Пам’ятник Чехову в Слов’янську є пам’яткою монументального мистецтва місцевого значення. У 2017 році він був відремонтований за рахунок небайдужого місцевого підприємця”, – нагадали у повідомленні.

У пресслужбі зауважили, що згідно висновку Українського інституту національної пам’яті, пам’ятники та пам’ятні знаки, присвячені цьому письменнику, не підлягають вилученню з публічного простору, оскільки не містять обмежень Закону “Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії”.

У пресслужбі додали, що у Слов’янській громаді проведена велика робота щодо виконання законодавства у частині декомунізації та деколонізації. Наразі вона триває.

Нагадаємо, минулого року пам’ятник Пушкіну в Одесі облили червоною фарбою. Це зробив місцевий художник Ярослав Войцеховський. Таким чином він “хотів продемонструвати, що пам’ятнику російському поету не місце в українському місті”.Тож влада мусила таки нарешті демонтували монумент.

Також у листопаді минулого року історико-топонімічна комісія Одеси прийняла рішення перенести пам’ятник Толстому, а пам’ятники Пушкіну та Воронцову рекомендувала залишити.



Теги по теме
Донецкая область
Источник материала
loader
loader