Завод мікроелектроніки у Брянську зупинив виробництво через атаку
Завод мікроелектроніки у Брянську зупинив виробництво через атаку

Завод мікроелектроніки у Брянську зупинив виробництво через атаку

Внаслідок нічної атаки на завод мікроелектроніки «Кремний ЭЛ» у Брянську припинено виробництво через порушення енергопостачання та перервані технологічні ланцюжки.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві пресслужби заводу, оприлюдненій 21 жовтня.

«Внаслідок нічної… атаки на виробничі та адміністративні корпуси заводу порушено енергопостачання, завдано шкоди об'єктам забезпечення спеценергетикою, перервано технологічні виробничі ланцюжки… Усі, з огляду на свої можливості, беруть участь у ліквідації наслідків вибухів та пожеж», - йдеться у заяві.

З контексту незрозуміло, йдеться про атаку на завод, яка сталася в ніч проти 19 жовтня, чи це вже була нова атака в ніч на 21 жовтня.

Гендиректор заводу Олег Данцев заявив, що завдання «відновлення виробництва виробів електронної техніки» наразі є непростим. «Є складнощі з купівлею запасних частин для відновлення технологічного обладнання та енергетичної інфраструктури; будівельники проводять експертизу можливості відновлення руйнувань», – сказав Данцев.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 19 жовтня дрони атакували російське місто Брянськ, і ймовірно, поцілили у завод «Кремний ЭЛ». Офіційно атаку на завод місцева влада не підтверджувала, але про це повідомляють місцеві жителі.

«Кремний ЭЛ» - це один із найбільших виробників мікроелектроніки в Росії. 94% продукції підприємства у 2017 році було випущено на потреби Міноборони РФ. Завод обслуговує концерни «Алмаз-Антей», «Аерокосмічне обладнання», «Созвездие» і «Вега». Він робить деталі для систем ППО «Панцир» і ракетних комплексів «Іскандер».

Теги по теме
Россия
Источник материала
loader
loader