«24 канал» перепросив, що використав відео Ursa.Media, закривши логотип
«24 канал» перепросив, що використав відео Ursa.Media, закривши логотип

«24 канал» перепросив, що використав відео Ursa.Media, закривши логотип

На офіційному акаунті у TikTok «24 каналу» з'явився підпис до відео «Повне інтерв’ю читайте на сайті видання Ursa.Media, авторки Ольги Ткач»

Шеф-редакторка та співзасновниця екологічно-суспільного видання Ursa.Media Ярослава Коба заявила, що «24 канал» використав частину їхнього відео з інтерв’ю поліцейської з Маріуполя Мар’яни Чечелюк, яка повернулась із російського полону. Про це вона розповіла у сторіс у фейсбук. 

«Кілька тижнів тому ми на Ursa.Media опублікували інтерв'ю колишньої полоненої Мар'яни Чечелюк. Буквально вчора у TikTok Ольга Ткач, яка є авторкою матеріалу, знайшла відео “24 каналу”  на офіційній сторінці, де було змонтувано відео про Мар'яну з кадрів, які робило Ursa.Media, за які Ursa.Media  платило кошти. Замалювали наші логотипи й поставити ці всі відеокадри собі у відео. Ми маленькі, значить наші авторські права потрібно порушувати? Нам не шкода відео, але залиште хоча б наше лого, а не замалюйте його червоною крапкою», — розповіла Ярослава Коба. 

Однак, сьогодні на офіційному акаунті у TikTok «24 каналу» з'явився підпис до відео «Повне інтерв’ю читайте на сайті видання Ursa.Media, авторки Ольги Ткач». 

@24tv.ua

❗️Повне інтерв’ю читайте на сайті видання Ursa.Media, авторки Ольги Ткач

♬ оригінальний звук - 24tv.ua

«24 канал» перепросив, що використав відео Ursa.Media, закривши логотип - Фото 1

У коментарі «Детектору медіа» шеф-редакторка  Ярослава Коба розповіла, що ще 21 жовтня не було даного підпису, а такі правки пов’язує зі її публічною заявою у соцмережах. 

Своєю чергою, контент-менеджерка «24 каналу» Марія Берук у коментарі «Детектору медіа» повідомила, що наразі вже перепросили за ситуацію і чекають на відповідь від редакції Ursa.Media. 

«Так, бачили інформацію, вже перепросили перед ними. Я чекаю відповіді від шеф-редакторки. Це ми не праві у тому, що це монтажер замалював це все.Ми перепросили за цю ситуацію», — сказала Марія Берук.

Шеф-редакторка Ursa.Media підтвердила, що отримала у соцмережах повідомлення із вибаченнями від «24 каналу».

Читайте також: 

  • Авторське право під час війни: як медіа використовувати чужі фото та відео
  • «Ви справжні безбожники»: Фотограф Стас Козлюк заявив про те, що українські медіа «вкрали» його фото

Фото колаж: Ursa.Media

Фото в тексті: скриншот із відео: Ярослава Коба 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Видео
Источник материала
loader
loader