Кримський політв'язень Рустем Шейхалієв має проблеми зі здоров’ям
Кримський політв'язень Рустем Шейхалієв має проблеми зі здоров’ям

Кримський політв'язень Рустем Шейхалієв має проблеми зі здоров’ям

Громадський журналіст і кримськотатарський активіст, фігурант другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Рустем Шейхалієв, засуджений у Росії до 14 років ув'язнення, скаржиться на регулярні головні болі й високий тиск.

Про це «Кримській солідарності» розповіла його дружина Сурі Шейхалієва, яка вперше за п'ять з половиною років побачила чоловіка на довгостроковому побаченні у в’язниці в Єнісейську Красноярського краю, передає Укрінформ.

«Мій чоловік дуже сильно схуд. (У нього також) дуже сильний варикоз вен, місцями ноги сині. В цілому стан задовільний», - зазначила дружина політв'язня.

Вона також повідомила, що у нього немає проблем з адміністрацією установи.

Зазначається, що Шейхалієва етапували в Красноярський край у кінці квітня цього року. Нині він знаходиться за 6 тисяч кілометрів від рідного Криму.

Як повідомлялося, Рустем Шейхалієв був заарештований 27 березня 2019 року під час наймасовішої спецоперації російських силових структур проти кримських татар.

24 листопада 2022 року Південний окружний військовий суд у РФ визнав кримськотатарського активіста винними у «терористичній діяльності» та «спробі захоплення влади». Шейхалієва засудили до 14 років позбавлення волі.

Раніше Укрінформ повідомляв, що адміністрація СІЗО №3 у російському Новочеркаську ігнорує прохання політв'язня Рустема Шейхалієва провести йому кардіологічне обстеження.

Фото: Фейсбук

Теги по теме
Оккупация Крыма
Источник материала
loader
loader