На Волині 26-річна вагітна отруїлася грибами та втратила дитину
На Волині 26-річна вагітна отруїлася грибами та втратила дитину

На Волині 26-річна вагітна отруїлася грибами та втратила дитину

Жінка втратила дитину

18 жовтня до Волинського обласного пренатального центру швидка доправила вагітну жінку у важкому стані із тахікардією, задишкою, інтоксикацією та зневодненням.

Як виявилося, впродовж 3 днів їй було зле, вона не могла їсти та пити, блювала близько 30 разів на добу. Проте весь цей час не зверталася по медичну допомогу, оскільки була впевнена, що це просто прояви вагітності.

Її одразу госпіталізували в реанімацію і встановили діагноз – отруєння дикорослими грибами. На жаль, дитина на той час уже внутрішньоутробно загинула.

Після інтенсивного лікування стан пацієнтки нормалізувався, було проведено штучне розродження.

Зі слів самої 26-річної жінки, її чоловік разом із кумом назбирали маслюків та польських грибів і приготували на вечерю.

Вагітним не можна вживати гриби

За декілька годин вона відчула нудоту, однак не надала цьому значення, адже із чоловіком усе було гаразд. На третій день її стан погіршився, з'явилася задишка і вона викликала швидку.

"Вагітним жінкам взагалі категорично протипоказано їсти гриби, надто ж дикорослі", – наголосив завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Іван Вороблевський.

Він наполегливо радить, якщо ви все ж поїли грибів і після цього відчули симптоми отруєння – негайно звертайтеся по медичну допомогу. Бо втрата дитинки цілком реальна.

При цьому з іншими людьми, які їли ці ж гриби, усе може бути гаразд.

Теги по теме
Лечение
Источник материала
loader
loader