Насіннєва асоціація України закликає продовжити чинні бронювання
Насіннєва асоціація України закликає продовжити чинні бронювання

Насіннєва асоціація України закликає продовжити чинні бронювання

20 жовтня були призупинені всі механізми бронювання працівників усіх критичних секторів, включно з аграрним напрямком, який є локомотивом економічної стабільності України. Підприємства повідомляють, що Мінекономіки не видає нових наказів, а міністерства і державний портал "Дія" не приймають нові заявки на бронювання – через проведення аудиту компаній, які мають статус критичних. 

Водночас представники насіннєвих компаній зазначають, що уряд спочатку обіцяв провести цей аудит на підприємствах без зупинки процедур. Проте наразі вся система бронювання заблокована щонайменше до середини листопада. 

Основну частину працівників, які потрапляли під бронювання в цих компаніях, складають регіональні менеджери, агрономи та селекціонери-дослідники різних напрямків. “Ситуація створює значні економічні та репутаційні ризики – пауза у бронюванні цих ключових співробітників ставить під загрозу виконання поточних замовлень і зобов’язань та подальшу довгострокову співпрацю з боку іноземних замовників і партнерів” – коментує Сюзана Григоренко, виконавча директорка Насіннєвої асоціації України (НАУ).

Представники НАУ підтримують справедливі мобілізаційні заходи та аудит, який може проводитися в компаніях паралельно – з чітко зазначеними й прозорими критеріями. Водночас вони закликають поновити процедуру бронювань, які мали б завершитись у період з 20 жовтня по 15 листопада, принаймні на один місяць – з метою уникнення великих економічних і репутаційних втрат не лише для окремої галузі, а й для держави в цілому. 

 

Источник материала
loader
loader