Нідерланди не бойкотуватимуть пісенний конкурс Євробачення у 2025 році
Нідерланди не бойкотуватимуть пісенний конкурс Євробачення у 2025 році

Нідерланди не бойкотуватимуть пісенний конкурс Євробачення у 2025 році

Нідерланди вирішили, що не бойкотуватимуть Євробачення – 2025, що відбудеться у швейцарському Базелі наступного року.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Het Parool, дискваліфікований 2024 року виконавець Йост Кляйн, можливо, навіть представлятиме країну і цього разу.

“Нідерланди візьмуть участь у пісенному конкурсі Євробачення у 2025 році. Джерела повідомили Het Parool, що розбіжності між нідерландською делегацією та EBU (Європейська мовна спілка) здебільшого вдалося згладити після кількох консультацій. Йост Кляйн, схоже, що є фаворитом для другого шансу”, - йдеться у повідомленні.

За даними Het Parool, консультації з EBU принесли результати, й у 2025 Нідерланди візьмуть участь у пісенному конкурсі Євробачення. Однак при цьому AVROTROS залишилося мало часу на пошук нового учасника. Процес підготовки артиста займає щонайменше шість місяців, а Нідерланди мають направити свою заявку до 1 березня 2025 року.

“Вже було проведено переговори з Йостом Кляйном, і є досить великі шанси, що він знову представлятиме Нідерланди”, - зазначає видання з посиланням на джерела.

Як повідомляв Укрінформ, розслідування щодо неналежної поведінки учасника від Нідерландів Йоста Кляйна під час Євробачення було припинено через брак доказів.

Про це прокуратура Швеції повідомила у своїй заяві для преси.

За версією слідства, під час інциденту Кляйн здійснив рух, який зачепив камеру жінки-операторки. Інцидент стався миттєво, тож очевидці інтерпретували цей інцидент по-різному.

Таким чином, інцидент з операторкою, що призвів до дискваліфікації нідерландського учасника, не був підтверджений як умисний або загрозливий.

Операторка подала скаргу, що призвело до дискваліфікації нідерландського учасника у день фіналу Євробачення.

Нідерланди не виступали у фіналі Євробачення-2024: представника цієї країни Йоста Кляйна дискваліфікували з фіналу конкурсу. Шведська поліція розслідувала скаргу співробітниці знімальної групи через інцидент після його виступу в півфіналі.

Фото: Getty Images

Теги по теме
музыка Нидерланды Евровидение
Источник материала
loader
loader