У портах Одещини посилять оборонні заходи
У портах Одещини посилять оборонні заходи

У портах Одещини посилять оборонні заходи


Загалом за час дії Українського коридору до трьох портів зайшло понад 2,8 тисяч суден, якими направляється продукція до понад 50 країн світу.

У морських портах Одещини буде підвищено оборонні заходи, у фокусі також безпека персоналу та відновлення інфраструктури, запевнив міністр розвитку громад та територій Олексій Кулеба. Про це у пресслужбі відомства у вівторок, 22 жовтня.

Кулеба спільно з заступником міністра Тимур Ткаченко та головою Адміністрація морських портів України Юрієм Литвином, головою Адміністрація судноплавстваЄвгеній Ігнатенковідвідали порти Чорноморськ, Південний та Одеса.

Міністр наголосив, що питання безпеки портів, персоналу та судів є першочерговим.

“Посилюємо оборонні заходи в кожному порті. Впроваджуємо додаткові дії, що підвищать рівень обороноздатності та безпеки. Необхідно також забезпечити додатковий захист персоналу підприємств на території морського порту, в тому числі облаштування локацій мобільними укриттями. Додатково будуть виділені кошти на відновлення інфраструктури одеського порту. Зокрема, це включатиме модернізацію ключових об’єктів та посилення загальної захищеності портових територій”, – заявив він.

Наразі на підхід до портів Одеса, Чорноморськ та Південний очікують 86 суден, які мають експортувати майже 2 млн тонн вантажів. Попри регулярні обстріли росією по українській інфраструктурі, в тому числі по цивільних судах та зерносховищах, Україна продовжує бути гарантом продовольчої безпеки світу.

Загалом за час дії Українського коридору до трьох портів зайшло понад 2,8 тисяч суден, якими направляється продукція до понад 50 країн світу.

Раніше віцепрем’єр-міністр із відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олексій Кулеба заявив, що РФ намагається знищити експортний потенціал України постійними атаками на морську інфраструктуру.

За минулі три місяці ворог здійснив майже 60 таких атак. Їхніх наслідком стало пошкодження та знищення майже 300 об’єктів портової інфраструктури, 177 транспортних засобів та 22 цивільних суден. Постраждали 79 цивільних. Серед них працівники портів, логістичних компаній та екіпажі суден.

Нагадаємо, уніч на понеділок російські агресори завдали чергового удару по порту Південний. Внаслідок атаки пошкоджено цивільне судно Paresa під прапором Сент-Кітс і Невіс.

Попри постійні обстріли, морський коридор продовжує цілодобову роботу. За понад рік вдалося експортувати вже понад 70 млн тонн вантажів, а це понад 2500 суден, які вийшли з українських портів до країн Африки, Азії та Європи.



Теги по теме
Обстрел Одесса
Источник материала
loader
loader