У Києві відкриють виставку, присвячену пам’яті Героїв російсько-української війни
У Києві відкриють виставку, присвячену пам’яті Героїв російсько-української війни

У Києві відкриють виставку, присвячену пам’яті Героїв російсько-української війни

Проєкт покликаний розповісти історії Героїв, зберегти історико-культурну пам’ять, посилити українську громадянську ідентичність та протидіяти дезінформації в історичному контексті

22 жовтня о 14:00 у сквері біля київської станції метро «Контрактова площа» відбудеться відкриття банерної виставки «Герої наших вулиць», що присвячена пам’яті Героїв російсько-української війни, на честь яких названі або перейменовані вулиці в українських містах. Про це повідомляє Міністерство культури та стратегічних комунікацій України.

Проєкт покликаний розповісти історії Героїв, зберегти історико-культурну пам’ять, посилити українську громадянську ідентичність та протидіяти дезінформації в історичному контексті.

На виставці буде представлено візуальні та текстові матеріали про таких Героїв, як: Роман Ратушний, Олександр Оксанченко, Дмитро Коцюбайло, Юрій Руф, Олег Куцин, Сергій Миронов, Максим Левін, Павло Лі, Юлія Здановська, брати Котенки, Олександр Махов та інших.

На відкриття запрошені:

  • Антон Дробович, голова Українського інституту національної пам’яті;
  • Ілля Мальчевський, заступник начальника Проєктного відділу УКФ;
  • Гаяне Авакян, співзасновниця Платформи пам’яті «Меморіал»;
  • Інна Крупник, голова ГО «Історична платформа»;
  • Олександр Борович, голова ГО «Справжній Київ»;
  • Рідні та близькі Героїв, представники громадськості;

Організатором проєкту виступила громадська організація «Історична платформа» за підтримки Українського культурного фонду.

Партнери: Український інститут національної пам’яті, Платформа пам’яті «Меморіал».

Куратор виставки — Сергій Федоров; головний художник проєкту «Стріткод»; дизайнери — Олександр Івашко та Поліна Полівод.

Фото: пресслужба МКСК

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Киев
Источник материала
loader
loader