Українська мова з'явиться на іспитах у школах Польщі
Українська мова з'явиться на іспитах у школах Польщі

Українська мова з'явиться на іспитах у школах Польщі

Це відбудеться з 2025 року. Про це мовиться у роз'ясненні Міністерства освіти і науки України щодо можливостей для громадян нашої держави, які тимчасово перебувають на території Польщі.

Українська мова буде на вступних іспитах у школах Польщі

Так, у цьому навчальному році іспит за восьмий клас у Польщі для учнів, які є громадянами України, проводитимуть з математики та сучасної іноземної мови.

Водночас учнів, які у 2024/25 навчальному році закінчують дистанційно 11 клас в українській школі і планують складати НМТ, можуть звільнити від складання польського іспиту.

Відповідно до роз'яснення Міносвіти України, учень в Польщі має сам вирішити, чи складати іспит за восьмий клас польською мовою.

Цікаво! Станом на 1 вересня 2024 року понад 335 тисяч учнів, перебуваючи за кордоном, продовжують навчатися в українських школах. Такі дані навели у Міносвіти України.

Як вчитимуться українські учні, які перебувають за кордоном

  • З 1 вересня 2025 року, учні, які перебувають за кордоном, зможуть навчатися в українській системі освіти на сімейній, екстернатній формі, також в дистанційних класах з українознавчим компонентом.
  • Але не передбачене одночасне навчання за повною програмою в українській школі та іноземній.
  • Діти за кордоном зможуть вивчати українознавчі предмети за новими матеріалами.
Теги по теме
Польща Школа
Источник материала
loader
loader