Аудит НАБУ планують завершити до кінця лютого
Аудит НАБУ планують завершити до кінця лютого

Аудит НАБУ планують завершити до кінця лютого

Голова Комісії з проведення зовнішнього аудиту Національного антикорупційного бюро Роберт Вестбрукс обіцяє завершити оцінку діяльності НАБУ до кінця лютого наступного року.

Про це він сказав у коментарі Укрінформу.

"Щорічний незалежний зовнішній аудит ефективності роботи НАБУпередбачений законодавством України, і вже давно назріла необхідність у його проведенні. Спочатку передбачалось, що перший аудит буде завершений до кінця вересня 2024 року, проте наше призначення членами комісії було відкладено до 3 вересня через низку причин. Ми поінформували стейкхолдерів України та МВФ, що зробимо все можливе, щоби завершити цей аудит до кінця лютого 2025», - повідомив він.

За словами Вестбрукса, перенесення термінів оцінки на кінець лютого 2025 року дозволить більш комплексно оцінити діяльність НАБУ та надати предметні рекомендації для вдосконалення його роботи.

За словами голови комісії, наразі аудит перебуває на стадії планування. Так, нещодавно члени комісії завершили свій перший візит до Києва, де зустрілися з очільниками НАБУ, від яких дізналися про основні ризики та виклики, з якими стикається бюро.

«Закон про НАБУ, яким передбачено створення комісії, передбачає, що комісія має самостійно розробити та опублікувати критерії і методику оцінки. Іншими словами, ми маємо визначити конкретні показники для оцінки ефективності роботи НАБУ та описати, як збиратимемо докази відповідно до цих показників. У листопаді ми плануємо затвердити та опублікувати критерії та методику оцінки. Після цього одразу розпочнемо збір і аналіз інформації та документів для проведення оцінки, і потім підготуємо звіт з аргументованими висновками та рекомендаціями для покращення ефективності роботи НАБУ», - сказав Вестбрукс.

Як повідомляв Укрінформ, у НАБУ 3 жовтня розпочався перший зовнішній незалежний аудит. До складу комісії, що проводить аудит, входять експерти з питань безпеки, антикорупції, повернення активів та аудиту, призначені Кабінетом міністрів за поданням міжнародних організацій, які надають технічну допомогу у сфері запобігання і протидії корупції.

Україна до кінця вересня 2024 року зобов'язалася перед МВФ провести перший зовнішній аудит НАБУ незалежними експертами, призначеними міжнародними партнерами.

У коментарі Укрінформу директор НАБУ Семен Кривонос повідомив, що незалежні аудитори перевірять усі підрозділи бюро, зокрема й роботу таємного підрозділу детективів під прикриттям.

Теги по теме
НАБУ МВФ
Источник материала
loader
loader