Яка підлога краще підійде для кухні – дерев'яна чи плитка: дизайнери обрали фаворита
Яка підлога краще підійде для кухні – дерев'яна чи плитка: дизайнери обрали фаворита

Яка підлога краще підійде для кухні – дерев'яна чи плитка: дизайнери обрали фаворита

Серед варіантів покриттів для підлоги переважають дерево та плитка. Дизайнери інтерʼєру розібралися, який матеріал кращий, пише Homes and Gardens.

Яку підлогу обрати для кухні

Жодна книга правил не говорить, що одне покриття підлоги правильне, а інше – ні. Проте дерев’яна та кахельна кухонна підлога пропонують 2 різні вигляди в одній схемі, створюючи контрастні стилі.

І оскільки цьогорічні тренди на кухні відстоюють тепліший, затишний стиль, дерев’яна підлога, здається, є вибором.

Дизайнер інтер’єру Беккі Ши каже, що на кухнях схиляється до вибору дерев’яної підлоги через її теплоту та здатність плавно з’єднувати простори. Єдине, що вона рекомендує, це вибирати твердіші та міцніші види деревини, такі як білий дуб або горіх.

Яка підлога краще підійде для кухні – дерев'яна чи плитка: дизайнери обрали фаворита - Фото 1Підлога в стилі "ялинки" / Фото deVOL

Є безліч способів адаптувати дерев’яну підлогу до схеми вашої кухні, починаючи від способу її укладання до вибраного вами тону.

Багато людей може вважати плитку очевидним вибором, якщо хоче додати будь-який тип візерунка на кухонну підлогу, але є дизайн, який став сприятливим для дерев’яних підлог і справді покращує схему.

Підлога в стилі "ялинка" набуває популярності на кухнях завдяки своєму витонченому дизайну та практичним перевагам. Незважаючи на те, що це класичний візерунок, останнім часом він знову став дуже затребуваним вибором,
— каже один з фахівців.

Яка підлога краще підійде для кухні – дерев'яна чи плитка: дизайнери обрали фаворита - Фото 2
Деревʼяна підлога на кухні / Фото Becky Shea Design/Jake Shea Photography

Незважаючи на те, що дерев’яна підлога користується популярністю як серед дизайнерів інтер’єрів, так і серед власників будинків, все ще є місце для плиткової підлоги на кухні. Уся справа у виборі правильного матеріалу та кольору, які не створюють відчуття холоду у вашому просторі.

Дизайнер каже, що якщо ви віддаєте перевагу плитці або думаєте про вуличну кухню, наприклад, великоформатна порцеляна або плитка з натурального каменю є чудовим вибором. Фахівець рекомендує плитку розміром 12x24 або більше, оскільки це точно створить сучасний безшовний вигляд.

Яка підлога краще підійде для кухні – дерев'яна чи плитка: дизайнери обрали фаворита - Фото 3
Плитка на кухні / Фото Hyperion Tiles

Однак іноді плитка є найпрактичнішим варіантом, навіть якщо дерев’яна підлога може створити кращий естетичний вигляд, особливо на вуличних кухнях або кухнях, які піддаються більшому впливу води, ніж зазвичай.

Дизайнерка розповіла, що використовувала порцелянову плитку на кухні будиночка біля басейну, яка імітує підлогу з натурального дерева, що досягло правильного балансу між естетикою в дизайні та функціональністю.

Загалом функціональність завжди має бути на першому місці.

Якщо ви зараз обираєте дерев’яну підлогу чи плитку для кухні, дизайнери інтер’єру віддають перевагу першій завдяки її довговічності та естетичній привабливості. І хоча завжди знайдеться місце для плиткової підлоги, універсальність деревини панує над усіма.

Источник материала
loader
loader