Український молодіжний хор «Щедрик» виступить у Фінляндії
Український молодіжний хор «Щедрик» виступить у Фінляндії

Український молодіжний хор «Щедрик» виступить у Фінляндії

Товариство українців у Фінляндії запрошує представників діаспори на концерт українського молодіжного хору «Щедрик» під керівництвом диригентки Маріанни Сабліної.

Про це повідомляється на сторінці товариства у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

20 листопада хор дебютує у Гельсінкі. Концерт відбудеться за адресою Helsinki Cathedral, Unioninkatu 29, 00170 Helsinki.

Український молодіжний хор «Щедрик» виступить у Фінляндії - Фото 1

Молодіжний хор «Щедрик», названий на честь культової колядки «Carol of the Bells», був заснований у Києві в 1971 році. 

Сьогодні хор нараховує понад 150 дітей різного віку, що займаються у відповідних вікових групах. Близько 55 кращих виконавців входить до концертного складу. За роки існування хору, «Щедрик» виховав більше 2 000 хористів.

У репертуарі хору «Щедрик» - музика Ренесансу, бароко, класична музика, обробки українських пісень та пісень народів світу, твори сучасних вітчизняних і закордонних композиторів.

Протягом десятиліть він здобув міжнародне визнання, отримавши престижні нагороди, такі як Гран-прі «Золотого Давида» на 7-му Флорентійському міжнародному хорі.

«"Щедрик" прикрашав багато найвидатніших сцен світу, зокрема Карнегі-хол, камерний зал Берлінської філармонії, віденський Музікферайн та багато інших престижних майданчиків, зміцнюючи свою репутацію одного з найкращих молодіжних хорів у світі», - йдеться у повідомленні.

Концерт відбувається за підтримки Міністерства освіти і культури, міста Гельсінкі та фонду Корделіна.

Як повідомляв Укрінформ, у Любляні вперше виступила Національна заслужена капела бандуристів України імені Георгія Майбороди з благодійним концертом. 

Фото: shchedryk.com.ua

Источник материала
loader
loader