Війська КНДР тренуються в росії, оскільки москва поглиблює військову коаліцію – WSJ
Війська КНДР тренуються в росії, оскільки москва поглиблює військову коаліцію – WSJ

Війська КНДР тренуються в росії, оскільки москва поглиблює військову коаліцію – WSJ

За даними головного розвідувального управління Південної Кореї, за останні тижні Північна Корея відправила сотні спецпризначенців на схід росії для тренувань, оскільки кремль покладається на Пхеньян і інших партнерів, включаючи Іран, у підтримці своїх воєнних зусиль в Україні. 

Про це пише щоденна міжнародна  газета The Wall Street Journal. 

"Жодні тренування чи навчання не можуть відтворити реальний досвід війни, і це може принести дивіденди у випадку майбутнього конфлікту на Корейському півострові", – сказав науковий співробітник з ядерної безпеки Rand Corp. Бенджамін Янг.

Цього місяця російські військово-морські кораблі доставили до росії близько 1500 північнокорейських спецпризначенців, а Пхеньян планує відправити на допомогу кремоб до 12 000 солдатів, згідно з даними Національної розвідувальної служби Південної Кореї.

Видання пише, що перша хвиля з близько 1000 північнокорейських солдатів вже проходить військове навчання на території рф і після підготовки їх можуть залучити до ведення бойових дій рф проти України.

Посилаючись на слова екс офіцера російської розвідки, поінформованого про деталі угоди відомо, що угоду між рф і КНДР  уклали під час візиту путіна в Пхеньян в червні цього року. 

Північна Корея спочатку запропонувала кремлю артснаряди в обмін на продовольство і паливо, проте угода також включала секретний пункт про відправку солдатів. 

Перша хвиля з близько 1000 північнокорейських військових була відправлена в Україну, щоб "дізнатися з перших рук", що таке ведення війни на досвіді рф. 

Більшість солдатів КНДР наразі перебуває на безпечній відстані від лінії фронту, їм показують, як російські війська розв'язують логістичні питання на передовій і вивчають принципи ведення війни з використанням безпілотників. 

За даними газети, в подальшому планується відправка ще більшої кількості північнокорейських солдатів до України.

Аналітики кажуть, що ці війська можуть виконувати різні ролі - від техніків-ракетників до працівників, що підтримують логістику на передовій.

За словами високопоставленого представника європейської розвідки, Путін може бути зацікавлений і в розпалюванні конфлікту на Корейському півострові, щоб відволікти увагу Заходу та зменшити підтримку Києва.

 
Теги по теме
военные КНДР
Источник материала