Зеленська відкрила українську книжкову поличку в бібліотеці міста Ешторіл в Португалії
Зеленська відкрила українську книжкову поличку в бібліотеці міста Ешторіл в Португалії

Зеленська відкрила українську книжкову поличку в бібліотеці міста Ешторіл в Португалії

Дружина Президента України Олена Зеленська відкрила українську книжкову поличку в муніципальній бібліотеці міста Ешторіл в Португалії.

Як передає Укрінформ, про це Зеленська повідомила у Фейсбуці.

За словами Зеленької, вона прибула до Португалії для участі у щорічній конференції в місті Ешторіл. Тема заходу – «Час переосмислювати». Минулого разу перша леді приїздила до португальського міста Кашкайш два роки тому, невдовзі після початку російської навали. Тоді місто стало другим у Португалії за кількістю прийнятих вимушених переселенців з України, навіть виявило бажання стати побратимом Бучі та Ірпеня, які щойно пережили російське вторгнення.

«І ось тепер рада бути тут із дуже оптимістичної нагоди – відкриття української книжкової полички в муніципальній бібліотеці, за що дуже вдячна Посольству України в Португалії, Українському інституту та офісу Кримської платформи», - зазначила Зеленська.

За її словами, вже 200 таких поличок із найкращими українськими першоджерелами з історії та культури, художніми творами, науковими працями доступні в 50 країнах Європи, Азії, Африки, Америки. Ці книжки несуть знання й правду про Україну і спілкування з батьківщиною – українцям, які опинилися далеко від неї.

Зеленська висловила вдячність українським громадам, зокрема й у Португалії, які допомагають наповнювати полички та єднаються навколо них.

«Це і є місія культури та освіти – єднати людей і відкривати їх одне одному. Сподіваюся, колись скажемо про ці полички: «Вони зберегли нашу культуру, відкрили її світові, допомогли пережити й перемогти найстрашніше». Вірю, що культура сильніша за руйнування, а ми сильніші разом із нею», - наголосила дружина Президента.

Як повідомляв Укрінформ, світлина дев’яти перших леді та джентльменів – почесних гостей Четвертого Саміту перших леді та джентльменів прикрасили обкладинку глянцю ELLE Ukraine.

Источник материала
loader