Із Польщі після закриття консульства в Познані виїдуть троє дипломатів РФ
Із Польщі після закриття консульства в Познані виїдуть троє дипломатів РФ

Із Польщі після закриття консульства в Познані виїдуть троє дипломатів РФ

Російське консульство в Познані, яке рішенням МЗС Польщі припинить функціонування, залишать троє дипломатів та п'ять адміністративно-технічних працівників.

Про це повідомив речник МЗС Польщі Павел Вронський, передає Укрінформ із посиланням на PAP.

«Консульство в Познані залишать троє дипломатів, тобто працівників консульства, п'ять адміністративно-технічних працівників і ще двоє працівників, які туди вже прибули і повинні були отримати акредитацію в Польщі, але більше її не отримають», - зазначив Вронський.

Він також додав, що закриття російського консульства відбудеться, ймовірно, на початку листопада.

Як передавав Укрінформ, Польща відкликає згоду на функціонування генконсульства Росії у Познані через участь у підготовці диверсій як у Польщі, так і в країнах Європи, персонал установи буде визнано небажаними особами.

Станом на сьогодні у Польщі, крім посольства РФ у Варшаві, функціонують російські генконсульства у Познані, Кракові та Гданську. За інформацією МЗС РФ, дипломатичний персонал генконсульства РФ у Познані складається з трьох осіб: генконсула Івана Косоногова, консула Ніколая Мещерякова й аташе Ірини Прозорової.

Москва вже задекларувала, що Варшава повинна очікувати на кроки у відповідь з боку Польщі. У Росії, крім посольства у Москві, функціонують генконсульства РП у Калінінграді, Санкт-Петербурзі та Іркутську.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ Латвії оголосило персонами нон-грата громадян Росії дизайнера Артемія Лебедєва та артиста Валерія Пономаренка.

Фото: Lukas Plewnia 

Теги по теме
Россия Польща
Источник материала
loader