На кінофестивалі «Молодість» відбудеться п’ять українських прем’єр
На кінофестивалі «Молодість» відбудеться п’ять українських прем’єр

На кінофестивалі «Молодість» відбудеться п’ять українських прем’єр

На 53-му Київському міжнародному кінофестивалі "Молодість" у секції "Українські прем’єри" відбудеться показ п’яти унікальних документальних та ігрових стрічок, які присвячені актуальним подіям в Україні, або видатним особистостям української культури.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно.

“Цього року в рамках Національного конкурсу короткометражних фільмів глядачі зможуть побачити роботи як відомих режисерів, так і дебютантів, серед яких: Наталії Ільчук "Клабінґ", Тараса Співака "Під знаком якоря" та Олексія Радинського "Там, де закінчується Росія", - ідеться у повідомленні.

Також у програмі короткометражний фільм Аделіни Борець "Увага, добрий пес!". Її повнометражний дебют "Квіти України" бере цього року участь у документальному конкурсі.

До програми національного конкурсу увішли фільми:"Татова подряпинка", режисера Єгора Гармаша; "В очах синів" Святослава Костюка; "Увага, добрий пес!"Аделіни Борець; "Дядя Толя" Богдана Адаменка; "Додаткові сцени" Романа Хімея та Яреми Малащука; "Спукі Лупс" Стаса Сантімова;"Комма" Соні Лелюх; "Район" Миколи Рідного; "Під знаком якоря" Тараса Співака; "Там, де закінчується Росія" Олексія Радинського; "Вибухи біля музею" Романа Хімея і Яреми Малащука; "Stargazing/Чи справді місяць зроблений із сиру" Анастасії Канарьової; "Територія дитинства" Марини Шкрабалюк; "Рани" Лесі Дяк; "Лелеки завжди повертаються додому" Ґали Козютинської; "Не/Доброзичливець" Миколи Демченка; "Ось, власне, що я думаю про все це" Романа Кологойди; "8×sex" Анни На; "Відеокамера sony dcr-trv265e digital8" Геника Зайця; "Клабінґ" Наталії Ільчук.

До секції "Українські прем’єри" зібрані унікальні документальні та ігрові стрічки, які присвячені актуальним подіям в Україні, або видатним особистостям української культури.

На фестивалі відбудеться прем’єра ігрового фільму "Малевич", режисерки Дар’ї Онищенко. Ця стрічка розповідає історію життя видатного українського авангардиста, уродженця Києва, Казимира Малевича. Фільм створений Україною, Сербією, Італією, Швейцарією за підтримки Держкіно.

Відбудеться перший в Україні показ документального фільму "Dear Beautiful Beloved" режисера Юрія Речинського виробництва Австрії. Фільм документує евакуацію живих людей, а також тіл загиблих із зони бойових дій.

На кінофестивалі «Молодість» відбудеться п’ять українських прем’єр - Фото 1

На глядачів очікує також фестивальна прем’єра документального фільму "Ізоляція" режисера Ігоря Мінаєва (Україна). Стрічка розповідає про радянський завод у Донецьку, який у 2000-х роках став артцентром "Ізоляція", а з початком російсько-української війни перетворився на катівню. Це – фільм-свідчення про те, як відбувається дегуманізація.

Крім того, в секції "Спеціальні події›" до 100-річчя видатного українського та вірменського режисера Сергія Параджанова (Саркіса Параджаняна) відбудеться національна прем’єра фільму "Сентиментальна подорож до планети Параджанова", режисера Тараса Томенка.

На кінофестивалі «Молодість» відбудеться п’ять українських прем’єр - Фото 2

Ще одним документальним українським фільмом у позаконкурсній програмі стане "Антарктида: Щоденники війни", режисера Володимира Хомка. Це унікальний фільм-свідчення першої за часів повномасштабного вторгнення антарктичної української експедиції, зафільмований одним із її учасників. Фільм створений у копродукції Україною, Сполученим Королівством, Швейцарією та США.

Українсько-польський фільм "Книголови", режисерки Тетяни Ганжи розповідає історію київських букіністів, які роками збирали книжки і рятували їх зі звалищ. Але, коли починається російське вторгнення в Україну, перед ними постають питання, що робити із російським імперіалістичним надбанням та власним минулим.

Як повідомляв Укрінформ, урочиста церемонія відкриття 53-го Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість" відбудеться 26 жовтня о 17:00.

Фото: Держкіно

Теги по теме
фильм
Источник материала
loader