У Празі на благодійному ярмарку зібрали гроші на ЗСУ
У Празі на благодійному ярмарку зібрали гроші на ЗСУ

У Празі на благодійному ярмарку зібрали гроші на ЗСУ

Проєкт громадської організації «Празький Майдан» провів днями у столиці Чехії осінній благодійний ярмарок, на якому згадували українські традиції та збирали гроші на потреби Збройних сил України.

Про це повідомляє Radio Prague International, передає Укрінформ. 

В межах заходу пройшов майстер-клас із пов’язування та носіння української хустки, який провела запорізька волонтерка, етнографиня і засновниця мандрівного музею українського вбрання «Родовід» Яна Яковенко. Близько 20 років вона проводить просвітницьку діяльність із народознавства у Запоріжжі.

У Празі на благодійному ярмарку зібрали гроші на ЗСУ - Фото 1

Підлітки, що відвідують молодіжний простір HUB Nusle, активно долучилися до організації й проведення події. Вони проводили благодійну лотерею, продавали їжу й сувеніри і виступали упродовж ярмарку. 

У Празі на благодійному ярмарку зібрали гроші на ЗСУ - Фото 2

Також у переддень заходу молодь разом із майстринею Аліною Волох розмальовувала та прикрасила печиво для ярмарку. 

«У нас одна мета — зібрати людей і зібрати якісь кошти для ЗСУ», — розповіла голова громадської організації «Празький Майдан» Галина Андрейців.

Завдяки ярмарку вдалося зібрати понад 14 тисяч крон для Збройних сил України.

Також найближчим часом під егідою громадської організації відбудуться такі події:

• 5 листопада о 20:00 у кінотеатрі KINO 35 (Štěpánská 35, Praha 1 – Nové Město) — благодійний показ документального фільму «Да Вінчі»;

• 14 листопада у приміщенні HUB Nusle — традиційний благодійний вечір з виставкою картин та аукціоном;

• 28 листопада у приміщенні HUB Nusle — річниця відкриття молодіжного простору HUB Nusle (Táborská 30, Praha 4 – Nusle).

Як повідомляв Укрінформ, у Празі відкрилась виставка «Краматорськ, місто на лінії фронту – Голоси українських жінок», яка описує дев’ять історій жінок з українського міста у Донецькій області. 

Фото: Oleksandra Simochko

Источник материала
loader