Україна прагне стати постачальником аграрних технологій до Африки
Україна прагне стати постачальником аграрних технологій до Африки

Україна прагне стати постачальником аграрних технологій до Африки

Морський коридор портів Великої Одеси працює, і Україна залишається надійним партнером з постачання замовлень будь-яких видів культур до африканських країн. 65% сільськогосподарської продукції, вирощеної в Україні, експортується.

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький під час аграрного форуму «Україна – Африка 2024».

«Україна розуміє свою роль у забезпеченні продовольчої безпеки. На початку 2022 року, коли перервався процес постачання з України, світові ціни на продовольство зросли на 35%. Це дуже велике підвищення, що свідчить про важливість українського продовольства для світу. Для нас дуже важливо, щоб продовольство направлялось туди, де його потребують. Ми завжди готові спільно співпрацювати з нашими партнерами у сферах розвитку технологій, зрошування та аналізу ґрунту. Ми готові адаптувати ці технології до потреб африканських колег», — цитує його слова пресслужба міністерства.

Водночас заступниця міністра аграрної політики та продовольства Оксана Осьмачко зауважила, що Україна зараз намагається перейти від статусу постачальника продовольства до постачальника технологій у сфері сільського господарства.

«Ми можемо проводити дослідження з якості добрив, проведення лабораторних досліджень, щоб ви могли боротися з посухою, застосовуючи найбільш сучасні технології, та ефективно використовувати воду та інші сировини для розвитку цієї сфери», — додала вона.

Водночас Оксана Осьмачко зазначила, що Україна має намір розвивати партнерство з країнами Африканського континенту в сфері агросектору за всіма можливими напрямами. Один із них — навчання африканських студентів у профільних вишах України.

«Українські навчальні заклади можуть проводити навчання більш як для 1 млн іноземних студентів. Це ще одна можливість розвитку нашої співпраці. Українські виші мають великий досвід роботи зі студентами з Африки. До повномасштабного вторгнення у нас навчалося більше ніж 76 тис. студентів з африканських країн», — сказала Оксана Осьмачко, зазначивши, що Україна готова брати участь у довгострокових проєктах та інвестиційних процесах.

Форум «Україна-Африка» зібрав онлайн представників 21 країни Африканського континенту, сільськогосподарських товаровиробників України та профільних державних органів. Зокрема, у заході взяли участь представники Гамбії, Кабо-Верде, Гвінеї, Руанди, Сьєрра-Леони, Сенегалу, Ботсвани, Гани, Єгипту та інших країн.

Источник материала
loader
loader