Україна вийшла на новий рівень у розробці безпілотників, - Мінцифри
Україна вийшла на новий рівень у розробці безпілотників, - Мінцифри

Україна вийшла на новий рівень у розробці безпілотників, - Мінцифри

Вітчизняний ринок БПЛА швидко та динамічно розвивається. Україна вийшла на новий рівень у розробці дронів – про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації.

Зазначено, що на сьогодні є інформація про понад 800 розробок у цій галузі, з яких понад 190 кодифіковані відповідно до стандартів НАТО. У Мінцифри уточнили, що Україна поки не забезпечує повний цикл виробництва безпілотників. Виробництво поки неможливо локалізувати через відсутність власної компонентної бази для камер та мікрочипів.

У відомстві повідомили, що найбільша частка таких важливих складників як електроніка, напівпровідники та мікрочипи постачається з Тайваню, основного світового виробника цих елементів. Але інші елементи, зокрема рами, корпуси, пропелери, можуть виготовлятися у нас.

Для багатьох інших важливих частин (камер та відеопередавачів) недостатньо вітчизняного виробництва, тому їх імпортують. В Україні не налагоджено власне виробництво камер в Україні, а локалізоване складання є несуттєвою частиною процесу.

Підвищена увага приділяється дронам, які здатні знищувати розвідувальні безпілотники російських окупантів. У Міністерстві цифрової трансформації уточнили, що у квітні минулого року defense-tech кластер Brave1 запустив проєкт із пошуку інженерів та розробників, які створять безпілотник, що буде збивати розвідувальні БПЛА рашистів.

"За результатами цього проєкту, більше 30 українських команд мають рішення зі знищення розвідувальних дротів противника та продовжують активно працювати над удосконаленням засобів протидії дронам, близько десятка таких рішень уже працюють безпосередньо на полі бою", - цитує Мінцифри "Апостроф".

Источник материала
loader
loader