Українську школу в Польщі визнали найкращою у подоланні перешкод до освіти в 2024 році
Українську школу в Польщі визнали найкращою у подоланні перешкод до освіти в 2024 році

Українську школу в Польщі визнали найкращою у подоланні перешкод до освіти в 2024 році

«Перша українська школа» в Польщі стала однією з п’яти фіналістів премії World Best School Prizes 2024 від британської інституції T4 Education, вигравши у категорії «Подолання труднощів».

Про це повідомляє посольство України в Польщі на сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

The World’s Best School Prizes є освітньою нагородою, яка присуджується школам за внесок у розвиток суспільства. З 2022 року премія щорічно залучає тисячі заявок від шкіл з понад 100 країн світу. Премія обирає лише п’ять переможців, по одній з кожної категорії.

«Для мене велика честь присудити "Першій українській школі" в Польщі нагороду "Найкраща школа світу за подолання труднощів 2024". У темряві війни ви запалюєте свічку і даруєте надію наступному поколінню. Це визнання за долі, які ви змінили, і за майбутнє, яке будуватиме це покоління», - сказав Вікас Пота, засновник T4 Education and the World’s Best School Prizes.

Зазначається, що третій секретар посольства Василь Мельничук також взяв участь у події, присвяченій нагородженню школи.

За словами президентки Фундації «Незламна Україна» Вікторії Гнап, метою засновників було створити перехідну школу, де учні б відновили свій психологічний стан, у власному темпі адаптувалися до нової країни, мови, не зазнаючи освітніх втрат. 

«Заклад працює вже третій рік, у 2024 навчальному році зі 160 випускників понад 150 вступили у польські ЗВО (заклади вищої освіти – ред.), а щороку від 30% до 50% учнів успішно переходять до польських шкіл», – пояснює президентка фундації Вікторія Гнап.

Вона додала, що кількість учнів в середньому складає близько 1500 школярів.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Андрій Сибіга в ході візиту до столиці Туреччини зустрівся з української громадою та відкрив недільну школу.

Фото: Фундація «Незламна Україна»/Facebook

Теги по теме
Украина Польща Школа
Источник материала
loader