Акції Tesla виросли на 22%: Ілон Маск став багатшим на $33,5 мільярда
Акції Tesla виросли на 22%: Ілон Маск став багатшим на $33,5 мільярда

Акції Tesla виросли на 22%: Ілон Маск став багатшим на $33,5 мільярда

Статки Ілона Маска зросли на $33,5 мільярда за четвер, коли акції Tesla Inc. показали найбільше зростання за понад десятиліття, зміцнюючи його позиції в рейтингу мільярдерів. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Акції Tesla завершили день зростанням на 22%, відновившись після декількох невдалих кварталів, та вийшли в позитивний баланс за рік. Цей успіх став можливим після звіту про найбільший квартальний прибуток компанії з літа 2023 року. Під час вебкасту після звіту Маск озвучив прогноз зростання продажів автомобілів на 30% у наступному році та оголосив, що Cybertruck вперше приніс квартальний прибуток.

Цей стрибок статків став третім найбільшим для Маска, піднявши його загальний капітал до $270,3 мільярда, що на $61 мільярд більше, ніж у Джеффа Безоса, який займає друге місце в списку мільярдерів. Приблизно три чверті багатства Маска складають акції та опціони Tesla, а також значні частки в компаніях SpaceX, соціальній платформі X і штучному інтелекті xAI.

“Мій прогноз — Tesla стане найбільшою за вартістю компанією у світі, і, мабуть, з великим відривом,” — зазначив Маск.

Нагадаємо, що акції Tesla різко піднялися після того, як компанія повідомила про більший, ніж очікувалося, квартальний прибуток та спрогнозувала “невелике зростання” поставок цього року, а також значний стрибок у 2025 році.

Теги по теме
Илон Маск Tesla
Источник материала
loader
loader