Автобусна марка Van Hool відроджується – виробництво машин буде продовжено
Автобусна марка Van Hool відроджується – виробництво машин буде продовжено

Автобусна марка Van Hool відроджується – виробництво машин буде продовжено

Після кількох місяців мовчання VDL Group заявила, що продовжить виробництво туристичних автобусів марки Van Hool – нового лайнера T-series, двоповерхової машини TDX, а також моделі CX 45, призначеної для північноамериканського ринку.

Нагадаємо, що у квітні цього року відомий бельгійський виробник автобусів Van Hool був визнаний банкрутом. Новим власником стала VDL Group із Нідерландів, яка в свою чергу також займається виготовленням автобусів.

На виробництві VDL Van Hool буде задіяно близько 250 співробітників, що працювали на колишньому заводі Van Hool у Конінгсхоікті (Бельгія) та близько 1300 співробітників на заводі Скоп’є (Македонія). VDL заявляє на своєму веб-сайті, що «відомі автобуси Van Hool уособлюють інновації, якість та передовий дизайн та відповідають високим стандартам наших клієнтів». Старі серії Van Hool EX знято з виробництва – швидше за все через заяву рік тому, що VDL представить нову туристичну модель Futura.

Що ж до нової T-серії, яку Van Hool представив на виставці Busworld Europe 2023, то вона включатиме моделі T15 Acron, T16 Astron, T17 Acron та Astron. VDL Van Hool також вироблятиме двоповерхові автобуси TDX25 Astromega, TDX21 Altano та TDX 27 Astromega. Таким чином VDL Van Hool вибирає стратегію двох брендів, наслідуючи приклад MAN-Neoplan та Mercedes-Benz-Setra.

Источник материала
loader
loader