Наслідки від виборів у США: що чекає на валютні курси
Наслідки від виборів у США: що чекає на валютні курси

Наслідки від виборів у США: що чекає на валютні курси

На скільки курс залежить від виборів в США

У розмові з 24 Каналом експерт Андрій Шевчишин пояснив, що у випадку з президентськими виборами в США, які можуть, своєю чергою, вплинути на курси валют, малу увагу приділяється Сенату та Палаті представників.

За його словами саме це матиме вплив на ситуацію та даватиме "зелене світло" на впровадження різних реформ, у тому числі тих, що можуть призвести до негативних наслідків для Європи.

Нагадуємо! За прогнозами, якщо вибори в США виграє Дональд Трамп, курс долара може зміцнитися, однак курс євро зазнає суттєвого падіння на 8 – 10%. Все через можливе запровадження 10% загального мита на імпорт та 20% на китайські товари. Відтак ці мита спричинять зростання інфляції у США й відсоткові ставки "полізуть" вгору. Це зробить долар привабливішим для інвесторів.

Однак відомо, що якщо навіть Трамп прийде до влади, але не матиме підтримки двопалатного конгресу США, тоді жодні радикальні економічні зміни не будуть прийняті.

Наслідки від виборів у США: що чекає на валютні курси - Фото 1

Андрій Шевчишин

Фінансовий аналітик

Наразі Трамп має трішки більше шансів зайняти Сенат, де більшість республіканців.

На якому рівні зараз долар та євро

  • У банках курс купівлі валюти на ранок 24 жовтня становив у середньому по 41,10 гривні, а курс продажу – по 41,55 гривні. Водночас купівля євро відбувалася по 44,50 гривні, а продаж – по 45,15 гривні.
  • На чорному ринку дещо інша ситуація: купити населення долар може по 41,55 гривні, а продати – по 41,50 гривні. Євро купити доведеться за 45,15 гривні, а продати за 44,90 гривні.
  • Долари купують обмінники по 40,84 гривні, а продають – по 41,54 гривні. Євро ж купують по 44,18 гривні, а продають – по 45,24 гривні.

Источник материала
loader
loader