Обіцяв вплинути на ТЦК за $8000 – на Львівщині підозрюють військового посадовця
Обіцяв вплинути на ТЦК за $8000 – на Львівщині підозрюють військового посадовця

Обіцяв вплинути на ТЦК за $8000 – на Львівщині підозрюють військового посадовця

Обіцяв вплинути на ТЦК за $8000 – на Львівщині підозрюють військового посадовця - Фото 1

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 35-річному начальнику квартирно-експлуатаційної служби військової частини за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний вирішив збагатитись за рахунок військовозобов’язаного та взявся за гроші «допомогти» йому отримати бронювання від мобілізації.

Користуючись набутими соціальними та професійними зв’язками за час проходження служби в армії, він мав вплинути на колег із ТЦК та впродовж двох тижнів підготувати необхідний пакет документів. Свої послуги оцінив у 8 тисяч доларів США.

Під час отримання обумовленої суми коштів військового затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі йому обрано запобіжний захід. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Львівській області за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Довідково: санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Спеціалізованої прокуратури
у сфері оборони Західного регіону

Tweet
Источник материала
loader
loader