Rheinmetall передала Україні ще 20 БМП Marder
Rheinmetall передала Україні ще 20 БМП Marder

Rheinmetall передала Україні ще 20 БМП Marder

Німецька компанія Rheinmetall передала Україні ще 20 бойових машин піхоти Marder.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті компанії.

«Rheinmetall передала Збройним Силам України 20 додаткових бойових машин піхоти (БМП) Marder для захисту від російської військової агресії», - йдеться у повідомленні.

Таким чином, загальна кількість бойових машин, відправлених до України за угодою про так званий кільцевий обмін, досягне близько 200 одиниць. З них понад сотню становлять саме моделі Marder 1A3.

Окрім того, Rheinmetall надала Україні бойові машини піхоти Marder та основні бойові танки Leopard за угодою про «кільцевий обмін».

Остання партія в розмірі 20 БМП Marder, надана Україні, була замовлена урядом Німеччини та профінансована ним.

Бойові машини Marder, спрямовані в Україну, являють собою модель 1A3, оснащену сучасним лазерним далекоміром, що дає змогу підвищити точність ураження цілей на полі бою. Цей прилад значно покращує здатність машин ефективно протистояти наступальним діям противника, надаючи українським військовим додаткову технологічну перевагу.

Компанія Rheinmetall вперше отримала замовлення на поставку цих БМП ще у березні 2023 року і вже тоді виконала поставку 20 одиниць для потреб ЗС України.

Як передаєУкрінформ, німецька збройна компанія Rheinmetall отримала рамковий контракт від Бундесверу, який передбачає поставку 155-мм артилерійських боєприпасів, зокрема, в Україну.

Фото: Rheinmetall

Теги по теме
Германия
Источник материала
loader