Російським пропагандистам надіслали "інструкції" з висвітлення саміту БРІКС, – ISW
Російським пропагандистам надіслали "інструкції" з висвітлення саміту БРІКС, – ISW

Російським пропагандистам надіслали "інструкції" з висвітлення саміту БРІКС, – ISW

Про це йдеться у щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW). Зазначається, що для цього адміністрація президента Росії підготувала інструкції для державних ЗМІ та пропагандистів із вказівками щодо висвітлення саміту БРІКС.

Які інструкції Кремль дав пропагандистам

В цій інструкції виділили три основні теми:

  • російський президент Владімір Путін є "неформальним лідером світової більшості";
  • західні еліти "панікують";
  • на Заході в цілому панує "тривога".

Повідомляється, що Кремль наказав ЗМІ повідомити, що саміт БРІКС "привернув увагу світу" і довів, що "спроби ізолювати" Росію після її повномасштабного вторгнення в Україну нібито "провалилися".

Російські медіа також мають висвітлювати те, як Путін встановлює "стратегічні зв'язки, які не обмежуються одним напрямком" на противагу нібито "швидкоплинних альянсів" Заходу (цього року НАТО відзначає 75-річчя).

За даними ISW, російські державні ЗМІ та пропагандисти нещодавно дійсно опублікували статті, в яких висвітлюються багато з цих тем, "іноді навіть дослівно, як це написано в посібнику".

Також відомо, що проросійські боти в російській соціальній мережі "ВКонтакте" за два дні залишили понад 10 000 коментарів про саміт БРІКС. Зазначається, що це є однією з наймасштабніших кампаній ботів Кремля за останній час.

Водночас неназвані джерела, пов'язані з Кремлем, заявили, що країни БРІКС переважно не підтримують позицію Росії щодо її війни в Україні. У відповідь Кремлю доводиться відсовувати цю тему на задній план, щоб досягти якоїсь "серйозного міжнародного об'єднання".

Теги по теме
Россия Владимир Путин Новости политики
Источник материала
loader
loader