У Донецьку заочно засудили грузинського бійця, який воював на боці України
У Донецьку заочно засудили грузинського бійця, який воював на боці України

У Донецьку заочно засудили грузинського бійця, який воював на боці України

В окупованому Донецьку заочно засудили грузинського бійця Георгія Кіноіані, який воює на боці ЗСУ.

Про це повідомляє Эхо Кавказа, передає Укрінформ.

В окупованому Росією Донецькузаочно засудили до семи років ув'язнення з «відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму» 28-річного громадянина ГрузіїГеоргія Кіноіані. Як повідомляють пропагандистські ЗМІ із посиланням на генпрокуратуру Росії, Кіноіані брав участь у війні на боці України.

У російському відомстві заявили, що у 2022 році Кіноіані прибув до України і вступив до «Грузинського національного легіону». Російська генпрокуратура повідомила, що грузинський боєць «брав участь у бойових діях на боці України у різних точках бойового зіткнення». Вони додають, що за це він отримував винагороду «еквівалентну приблизно 155 тис. рублів».

У відомстві заявляють, що його визнано винним у порушенні статті КК РФ «найманство».

Як повідомляв Укрінформ, у лютому 2024 року МВС РФ оголосило у розшук 100 громадян Грузії, які воювали або воюють на боці України проти Росії.

22 липня того ж року спеціальні служби Грузії оголосили добровольців Грузинського Легіону в розшук. Також Служба державної безпеки Грузії почала викликати на допит грузинських добровольців, які воювали в Україні проти російських військ.

Фото: RFE/RL

Теги по теме
Грузия Донецк
Источник материала
loader
loader