В Естонії розглядають заборону церкв московського патріархату
В Естонії розглядають заборону церкв московського патріархату

В Естонії розглядають заборону церкв московського патріархату

Джерело

ERR

Естонія розглядає можливість заборони діяльності церков, що мають зв’язки з російськими організаціями, які підтримують військову агресію. В тому числі й Естонську православної церкви Московського патріархату (ЕПЦ МП).

Як заявив міністр внутрішніх справ Лаурі Ляєнметс, вже запропонувано зміни до закону про релігійні об'єднання. Ці ініціативи виникли через те, що ЕПЦ МП не зробила жодних кроків для виходу з підпорядкування Московському патріархату.
 
Виступаючи перед парламентом, міністр наголосив: Естонія не хоче, щоб місцеві православні парафії контролювалися Москвою. Тож розробляє нову законодавчу ініціативу.

Вона передбачає, що релігійні організації, які мають зв'язки з агресивними іноземними структурами, не матимуть можливості працювати в Естонії. На думку міністра, ця зміна має спонукати місцеву церкву до автономії.

«Ми намагаємося вирішити це питання вже більше півроку, але змін немає, тому ми вирішили ініціювати новий закон», – пояснив Ляєнметс.

Уряд вже схвалив цей план. Представники правлячих партій також підтримали ініціативу. Проте опозиція висловила свої сумніви. Варро Вооглайд з Консервативної народної партії назвав це порушенням свободи віросповідання та втручанням держави в справи церкви. Правда, знайомо?

І ще один нюанс, про який ми могли чути у нас. Вадим Белобровцев з Центристської партії додав, що «немає доказів того, що ЕПЦ МП порушувала закон або становила загрозу для безпеки».

Коротше кажучи, якщо закон приймуть – він може набрати чинності вже в лютому. І від того моменту церквам дадуть два місяці для виконання нових вимог.

Название источника
ERR
Ссылка на материал
https://rus.err.ee/1609500499/predstaviteli-oppozicii-raskritikovali-plan-glavy-mvd-svjazannyj-s-jepc-mp
Теги по теме
Эстония
Источник материала
loader