Під Челябінськом відбулись масові заворушення: є затримані
Під Челябінськом відбулись масові заворушення: є затримані

Під Челябінськом відбулись масові заворушення: є затримані

Жителі міста Коркіно звинуватили двох ромів в убивстві жінки-таксиста. Під гарячу руку натовпу трапились інші роми.

Масові заворушення на етнічному грунті відбулися в російському місті Коркіно, за 35 км від Челябінська. Десятки людей були затримані, Радіо Свобода.

Заворушення розпочалися після вбивства місцевої жительки, що працювала в таксі. Її тіло з ножовими пораненнями знайшли в автомобілі.

Жителі Коркіно, переконані, що винними у злочині є двоє приїжджих ромів, ввечері 24 жовтня зібралися біля будинку, який належить представникам ромської діаспори. Будинок закидали камінням і пляшками з займистою сумішшю.

На місце приїхали працівники спецпідрозділів, які оточили будинок і відтіснили натовп.

Розрізнені групи осіб розійшлися містом та підпалили ще два будинки, а також кілька автомобілів, які, за їхньою версією, належали ромам.

Губернатор регіону Олексій Текслер заявив, що двоє його заступників та підрозділи сил спеціального призначення Росгвардії поїхали у Коркіно.

Місцеве видання 74.ru повідомило, що представники ромської діаспори масово виїжджали до сусіднього міста Єманжелінська. Крім того, 40 осіб, які брали участь у погромах, тепер перебувають в поліцейських відділках. Місцеві жителі також підходили до відділків поліції для підтримки затриманих.

ЗМІ повідомляють і про затримання одного з підозрюваних в убивстві жінки – 17-річного підлітка. В регіональному управлінні Слідчого комітету РФ заявили, що причетність підлітка до злочину ще не підтверджена.

Нагадаємо, засуджений на 18 років за вбивство падчериці житель Челябінська пішов воювати проти України.



Теги по теме
Россия полиция задержание нападение
Источник материала
loader
loader