В Україні частково відновили бронювання військовозобов’язаних
В Україні частково відновили бронювання військовозобов’язаних

В Україні частково відновили бронювання військовозобов’язаних

Уряд дозволив подовжити термін бронювання працівників до 31 травня 2024 року.

Працівники, які були заброньовані до 31 травня 2024 року, зможуть безперешкодно подовжити свій статус на аналогічний термін.

Таке рішення було ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів 25 жовтня за пропозицією першого заступника міністра оборони, 

Це рішення має на меті забезпечити безперервну роботу стратегічно важливих секторів економіки, зокрема тих, що працюють на обороноздатність країни.

Окрім цього, триватиме аудит рішень про присвоєння статусу критично важливих підприємств, що були ухвалені в останні чотири місяці. Причиною аудиту стало аномальне зростання кількості таких підприємств і заброньованих працівників. Метою перевірки є виявлення можливих зловживань та підвищення ефективності системи бронювання. Аудит триватиме до 15 листопада.

За результатами аудиту відповідальні міністерства проведуть аналіз на предмет можливих недобросовісних дій або корупційних проявів. Це дозволить Уряду оновити критерії бронювання, щоб механізм працював на користь як безпеки та оборони, так і економіки держави.

За даними Міноборони, протягом двох років було заброньовано близько 540 тисяч працівників, проте останніми місяцями ця кількість збільшилася вдвічі. Очікується, що послуга буде відновлена після завершення аудиту, орієнтовно в середині листопада.

Фото: Shutterstock.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
война
Источник материала
loader
loader