Делегація Європарламенту у Києві провела зустрічі з владою, ветеранами та оборонною промисловістю
Делегація Європарламенту у Києві провела зустрічі з владою, ветеранами та оборонною промисловістю

Делегація Європарламенту у Києві провела зустрічі з владою, ветеранами та оборонною промисловістю

Члени підкомітету Європейського парламенту з безпеки й оборони, які увійдуть до нового скликання, здійснили візит до Києва для обговорення відбиття російської агресії, зміцнення європейської оборони шляхом інтеграції України.

Про це заявила євродепутатка й очільниця делегації Марі-Агнес Штрак-Циммерман на брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу. 

Вона зауважила, що для її делегації було важливо здійснити перший візит до Києва в якості депутатів нового скликання Європарламенту. До неї увійшли політики з Іспанії, Франції, Фінляндії, Литви і Латвії.

Євродепутати мали переговори з Кабінетом міністрів, Верховною Радою, зустрілися з представниками громадянського суспільства, ветеранами й оборонної промисловості, а також взяли участь у конференції щодо Формули миру, зокрема щодо виведення російських військ і припинення бойових дій.

«Європарламент продовжуватиме ставити підтримку України як головне питання свого порядку денного і найрішучіше засуджувати загарбницьку війну Росії проти України. По-друге, вимагати від Росії негайно припинити всі воєнні дії в Україні, вивести всі сили та військову техніку з усієї міжнародно визнаної території України, відшкодувати Україні збитки, завдані її народу, землі, природі та інфраструктурі», – запевнила Штрак-Циммерман.

«Ми приїхали, щоб надіслати рішуче повідомлення про солідарність і непосильну підтримку для України та її громадян перед лицем несправедливої ​​та незаконної агресивної війни Росії. Ми повинні і надалі наполягати на тому, щоб країни-члени якнайшвидше забезпечили Україну всім необхідним», – підкреслила вона.

Очільниця делегації додала, що виступає за забезпечення нашої країни ракетами великої дальності та зняття всіх обмежень на застосування наданої зброї.

Ця місія, за словами Штрак-Циммерман, також дозволила безпосередньо обговорити поточну ситуацію, військові і безпекові потреби України та можливості зміцнення технологічної та промислової бази європейської оборони шляхом інтеграції оборонної промисловості України.

Як повідомляв Укрінформ, на першій сесії Європейського парламенту нового скликання хочуть запропонувати реорганізувати наявний підкомітет безпеки та оборони в окремий комітет і призначити його очільницею Марі-Агнес Штрак-Циммерман.

Теги по теме
Киев Верховная Рада Кабмин Европарламент
Источник материала
loader