Ізраїль здійснив нічний авіаудар по Ірану: атаковані військові об’єкти
Ізраїль здійснив нічний авіаудар по Ірану: атаковані військові об’єкти

Ізраїль здійснив нічний авіаудар по Ірану: атаковані військові об’єкти

У ніч на 26 жовтня Ізраїль завдав авіаудару по військових цілях в Ірані, що спричинило чергове загострення на Близькому Сході. За повідомленнями західних ЗМІ, удар був спрямований на застосування військової інфраструктури та складів з озброєнням, тоді як ядерні й нафтові об’єкти, про можливість атаки на які відбувалися раніше, були зафіксовані.

Таке рішення Ізраїлю, на думку аналітиків, обумовлено жорсткою позицією США, які висловлювалися проти ескалації конфлікту на стратегічно важливих енергетичних та ядерних об’єктах Ірану.

Британські медіа повідомили, що під удар потрапила база для запуску балістичних ракет. В Ізраїлі пишуть, що атаковано «десятки стратегічних військових об’єктів», включно із заводами з виробництва ракет і безпілотників.

Ізраїльські ЗМІ стверджують, що жодну з ракет Іран перехопити не зміг. За їхніми даними, ударів завдавали понад 100 літаків, включно з винищувачами F-35.

Влада Ізраїлю офіційно пізніше підтвердила удари – заявляючи, що це була відповідь на іранську ракетну атаку 1 жовтня.

«Ми завершили нанесення удару у відповідь за напади Ірану на Ізраїль. Ми здійснили цілеспрямовані й точні атаки на військові об’єкти в Ірані та запобігли безпосереднім загрозам державі Ізраїль.

Місія ЦАХАЛу завершена. Якщо режим в Ірані зробить помилку і почне новий виток ескалації – ми будемо зобов’язані відреагувати», – заявили в Ізраїлі.

Теги по теме
Израиль Иран
Источник материала
loader