Харчування військових: Міноборони затвердило вимоги до калорійності
Харчування військових: Міноборони затвердило вимоги до калорійності

Харчування військових: Міноборони затвердило вимоги до калорійності

Міністерство оборони встановило вимоги до калорійності основних продуктів, які постачаються для потреб Збройних сил України.

Про це повідомляє Міноборони, передає Укрінформ. 

Зазначається, що рішення є результатом перевірок військових частин, під час яких були виявлені недоліки, зокрема випадки постачання продуктів із заниженою калорійністю.

За словами заступника міністра оборони Дмитра Кліменкова, в умовах війни фізичні та психологічні навантаження на військовослужбовців є надзвичайно високими. Тому особливо важливо, щоб харчові продукти повністю задовольняли їхні потреби за поживністю й енергетичною цінністю.

"Встановлення чітких вимог до енергетичної цінності продуктів – це не просто питання стандартів, а гарантія того, що наші захисники отримають необхідне для підтримання бойової готовності та здоров’я", – наголосив він.

Очікується, що закупівельна агенція Міноборони "Державний оператор тилу" розпочне використовувати ці вимоги як додаток до державних контрактів (договорів) на закупівлю харчових продуктів, які набудуть чинності з початку 2025 року.

Раніше енергетичну цінність визначав сам постачальник на етапі укладання контракту з ДОТ.

Нові стандарти закріплені в документі "Вимоги до енергетичної цінності деяких харчових продуктів за Каталогом продуктів харчування, показники яких визначені державними стандартами".

Як повідомляв Укрінформ, Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Міноборони звернулося до Служби безпеки України щодо перевірки постачальника неякісних продуктів для ЗСУ.

Фото з сайту mil.in.ua

Источник материала
loader