На Донеччині повідомили про підозру двом «воєнкорам ДНР»
На Донеччині повідомили про підозру двом «воєнкорам ДНР»

На Донеччині повідомили про підозру двом «воєнкорам ДНР»

У Донецькій області оголошено підозру двом «воєнкорам ДНР», які знімають пропагандистські сюжети в інтересах російських окупантів.

Про це у Телеграмі повідомила прокуратура Донецької області, передає Укрінформ.

Зазначається, що у 2022 році двоє жителів Донецька та Макіївки підтримали вторгнення РФ в Україну і вступили до лав «Управління народної міліції ДНР». Отримавши посади «воєнкорів» у пресслужбі цього фейкового органу, вони почали брати участь у пропагандистських заходах на підтримку російської агресії.

На Донеччині повідомили про підозру двом «воєнкорам ДНР» - Фото 1

Зокрема, донеччанин під час поїздок до тимчасово окупованих населених пунктів Херсонської області поширював у Телеграмі інформацію щодо проведення псевдореферендуму.

На Донеччині повідомили про підозру двом «воєнкорам ДНР» - Фото 2

Його колега знімав відеосюжети і створював інформаційний контент для соцмереж – зокрема, «фронтові щоденники» з фейками про ЗСУ.

Обом фігурантам заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК). Наразі підозрювані перебувають у розшуку, додали у прокуратурі.

Як повідомлялося, командиру російської «козачої» бригади «Днепр» заочно повідомили про підозру в публічних закликах до агресивної війни та умисних дій з метою зміни меж території України в поєднанні з розпалюванням національної ворожнечі.

Теги по теме
Прокуратура
Источник материала
loader