Побиття німецького волонтера військовими на Буковині: у поліції прокоментували інцидент
Побиття німецького волонтера військовими на Буковині: у поліції прокоментували інцидент

Побиття німецького волонтера військовими на Буковині: у поліції прокоментували інцидент

У патрульній поліції Чернівецької області прокоментували інцидент, що трапився між працівниками ТЦК та німецьким волонтером на блокпосту в Атаках вранці 25 жовтня.

Про це в Телеграмі повідомили у Патрульній поліції Чернівецької області, передає Укрінформ.

За даними патрульних, на дорожній станції патрульної поліції поблизу села Атаки поліцейські зупинили автомобіль Mercedes. Під час перевірки документів правоохоронці встановили, що водій — громадянин іншої країни, а пасажир перебуває в розшуку за ухилення від мобілізації. Їхати до ТЦК та СП чоловік відмовлявся та зачинився в салоні авто.

Біля станції також зупинився ще один автомобіль Mercedes, звідки вийшли двоє чоловіків (громадяни іншої країни) та почали перешкоджати діям поліцейських.

«Один з чоловіків почав поводитись агресивно, на зауваження не реагував. Патрульні застосували до нього сльозогінний газ, кайданки та затримали його», - йдеться в повідомленні.

Відносно порушника склали адміністративний протокол за ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню працівника поліції) КУпАП.

«Поліцейські помітили, що чоловікові стало погано, тож вони одразу викликали йому швидку допомогу та поклали його в стабільне бокове положення. За декілька хвилин прибули медики. Чоловіка шпиталізували у супроводі одного з патрульних», - додали в поліції.

Пасажир першої автівки, який перебував у розшук за ухилення від мобілізації, самостійно вийшов з авто та згодом був доставлений до ТЦК та СП, де на нього склали протокол за ч. 3 ст. 210-1 (Порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію) КУпАП.

У патрульній поліції зазначили, що керівництвом управління патрульної поліції в Чернівецькій області ініційовано службове розслідування щодо дій поліцейських.

У Чернівецькому обласному ТЦК та СП взагалі заперечили інформацію про те, що військовослужбовці нібито побили німецького волонтера.

Відео інциденту раніше ширилося соцмережами.

Як повідомляв Укрінформ, в Одеському обласному ТЦК та СП розпочали службову перевірку через побиття дівчини, яка знімала затримання її хлопця працівниками ТЦК.

Источник материала
loader
loader