У Грузії проходять парламентські вибори
У Грузії проходять парламентські вибори

У Грузії проходять парламентські вибори

У Грузії у суботу, 26 жовтня, почалося голосування на парламентських виборах, виборчі дільниці відкрилися о 08:00 за місцевим часом на всій території країни, окрім окупованих Абхазії та Цхінвальського регіону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє News Georgia.

За даними Центральної виборчої комісії (ЦВК), у Грузії налічується 3044 виборчі дільниці. Ще 67 дільниць працюватимуть за межами країни – у 53 містах 42 країн світу.

Загалом за депутатські мандати змагаються 18 політичних партій. Щоб потрапити до парламенту, партії мають подолати п’ятивідсотковий бар’єр.

Парламентські вибори вперше проходять за новими правилами – 150 депутатів вперше обирають не за змішаною, як раніше, а за повністю пропорційною системою.

Якщо жодній партії не вдасться отримати більшість місць у парламенті, потрібно буде формувати коаліційний уряд.

Як пише Эхо Кавказа, за парламентськими виборами у Грузії спостерігатимуть 102 місцеві та 64 міжнародні організації. Для висвітлення голосування акредитацію отримали 98 ЗМІ.

О 20:00 за місцевим часом у суботу будуть оприлюднені результати екзитполів. Попередні результати голосування будуть оголошені через 2 години після закриття дільниць – о 22:00 за місцевим часом.

Ці вибори називають історичними, оскільки їх результати можуть визначити майбутнє країни - або інтеграцію Грузії в ЄС, або зближення із Росією.

Як повідомляв Укрінформ, 24 жовтня грузинська влада ухвалила постанову про стратегічні об’єкти, серед яких - Центральна виборча комісія (ЦВК) Грузії, блокування яких під час проведення парламентських виборів каратиметься позбавленням волі.

Фото: CEC of Georgia

Теги по теме
Грузия
Источник материала
loader
loader