Українські оборонні компанії представили свої стенди на SAHA EXPO в Стамбулі
Українські оборонні компанії представили свої стенди на SAHA EXPO в Стамбулі

Українські оборонні компанії представили свої стенди на SAHA EXPO в Стамбулі

На одній з найбільших міжнародних оборонних виставок SAHA EXPO, яка проходить в Стамбулі, оборонно-промисловий комплекс України був представлений двома стендами, десятком найвідоміших та найбільших українських оборонних підприємств та компаній.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наша участь у виставках має дві місії: продемонструвати присутність України, щоб поглибити існуючі контакти та напрацювати нові на майбутнє. Зараз ми не експортуємо, але сподіваємося, що це відновиться після перемоги, коли спаде попит на внутрішньому ринку. Також шукаємо контакти для технічної кооперації, щоб вдосконалювати та покращувати своє виробництво”, - прокоментували Укрінформу результати участі у виставці на стенді Національної асоціації підприємств оборонної промисловості України (NAUDI).

Українські оборонні компанії представили свої стенди на SAHA EXPO в Стамбулі - Фото 1 Українські оборонні компанії представили свої стенди на SAHA EXPO в Стамбулі / Фото: Ольга Будник. Укрінформ

NAUDI на своєму стенді представила продукцію провідних українських компаній, таких як Українська бронетехніка, Kvertus, KTD Jupiter, Demining Solutions, Ukrspecsystems, "Системний електронний експорт", LFTX, "Авіаційні системи України", а також державних партнерів, включаючи КБ "Луч".

“Унікальність нашої продукції в тому, що вона вся застосовується на полі бою, випробувана в реальних умовах війни. Усі компанії Асоціації отримують зворотній зв'язок від військових і удосконалюють продукцію відповідно до реальних потреб”, - зазначили на стенді NAUDI.

На ще одному об'єднаному стенді Аерокосмічної асоціації України були представлені АТ “Мотор Січ”, ДП “Івченко-Прогрес”, АТ “ФЕД”, АТ “Укроборонпром”.

“Українські авіаційні двигуни відомі не лише в Туреччині завдяки співпраці з компанією Baykar, а й по всьому світу. Це вже відомий світовий бренд. Українські двигуни - це якість та надійність, доведена і часом, і нашими проєктами. Ми вже співпрацюємо, отож сьогодні зайшли привітатися”, - поділився враженнями з Укрінформом відвідувач стенда з числа представників іноземних делегацій.

Як заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган під час відвідання виставки SAHA EXPO в Стамбулі, за час її роботи було укладено контракт на 6,2 млрд доларів, у тому числі 4,6 млрд доларів - експортні контракти. Серед цих контрактів є і ті що були укладені з українськими компаніями.

“У 2002 році наш оборонний експорт ледве досягав 248 млн доларів. Ми взялися за нього і збільшили цю цифру до 5,6 мільярда доларів. Лише минулого року ми експортували понад 230 товарів оборонного призначення до 185 країн. Цього року наш експорт у вересні зріс на 32 відсотки. У 2024 році наші підприємства ОПК побили серйозний рекорд, експортуючи продукцію до 178 країн”, - сказав Ердоган.

Як повідомляв Укрінформ, у перший день роботи виставки її відвідала українська делегація на чолі з міністром закордонних справ України Андрієм Сибігою. Міністр провів переговори з високопосадовцями уряду та ЗС Туреччини, керівниками оборонних компаній.

Цьогоріч участь у виставці SAHA EXPO 22-26 жовтня беруть понад 120 країн, загалом представлено понад 1,2 тисячі компаній.

Теги по теме
Украина Оружие Турция
Источник материала
loader