Інтернет-шахраї обдурили українців на понад 200 тисяч гривень
Інтернет-шахраї обдурили українців на понад 200 тисяч гривень

Інтернет-шахраї обдурили українців на понад 200 тисяч гривень

Незважаючи на постійні попередження поліції про різноманітні шахрайські схеми, жителі Сумщини продовжують ставати жертвами зловмисників. За останній час було зафіксовано кілька випадків шахрайства, в результаті яких громадяни втратили значні суми грошей.

Одним із поширених способів обману є розповсюдження повідомлень про надання фінансової допомоги від держави або міжнародних організацій. Шахраї створюють фальшиві веб-сайти, які імітують офіційні ресурси, і пропонують отримати гроші, якщо потерпілий надасть свої банківські реквізити.

Ще один популярний метод – продаж товарів за заниженою ціною з попередньою оплатою. Потерпілі замовляють товар, перераховують гроші, але так і не отримують замовлення.

Також шахраї часто використовують соціальні мережі для обману. Вони зламують сторінки знайомих і відправляють повідомлення з проханням позичити гроші.

Поліція нагадує:

  • Не довіряйте повідомленням про отримання грошової допомоги, якщо вам пропонують перейти за невідомими посиланнями або ввести свої банківські реквізити.
  • Не купуйте товари у незнайомих людей і не перераховуйте гроші за товар до його отримання.
  • Будьте обережні з повідомленнями від знайомих, які просять гроші в борг. Перевірте інформацію за іншими каналами зв'язку.

За фактами шахрайства відкрито кримінальні провадження. Поліція просить громадян бути пильними та не піддаватися на провокації зловмисників.

Источник материала
loader
loader