Китайські хакери атакували телефони, пов'язані з виборчими кампаніями Харріс та Трампа
Китайські хакери атакували телефони, пов'язані з виборчими кампаніями Харріс та Трампа

Китайські хакери атакували телефони, пов'язані з виборчими кампаніями Харріс та Трампа

Джерело

Хакери з Китаю вторглися в систему американської телекомунікаційної компанії Verizon. Їх цікавили телефони, що мають зв'язок з виборчими кампаніями віцепрезидента Камали Харріс та республіканця Дональда Трампа.

Щодо пані ю Харріс – атаки були спрямовані не на неї саму, а на співробітників її штабу. Також, згідно з даними видання The New York Times, слідчі органи перевіряють можливість викрадення повідомлень у Трампа та його команди. У штабі Трампа теж не підтвердили, що телефони кандидата або його співробітників зазнали атаки.

Однак представник республіканця звинуватив Китай і Іран у збільшенні кібератак на інфраструктуру США, зазначивши, що їхні дії спрямовані на перешкоду поверненню Трампа до Білого дому. А джерела The New York Times повідомляють, що слідчі намагаються з'ясувати, які конкретно дані могли бути викрадені, якщо таке дійсно сталося.

Передбачається, що інформація з телефонів Трампа та Венса могла мати серйозне значення для розвідок інших країн. Зокрема, дані про їхню комунікацію, такі як списки контактів, частота дзвінків і тривалість розмов, можуть бути надзвичайно цінними для китайських спецслужб. Ця інформація могла стати ще більш корисною для хакерів, якщо вони мали можливість спостерігати за комунікаціями в реальному часі.

У відповідь на цей інцидент компанія Verizon заявила, що знає про спроби атак на телекомунікаційні мережі, які могли бути націлені на збір розвідувальної інформації. Компанія активно взаємодіє з правоохоронцями для розслідування атак.

ФБР та Агентство з кібербезпеки та безпеки інфраструктури США також підтвердили, що проводять розслідування несанкціонованого доступу до комерційної телекомунікаційної інфраструктури. Але не вказали, на які саме цілі були спрямовані ці кібератаки.

Название источника
Reuters
Ссылка на материал
https://www.reuters.com/technology/cybersecurity/chinese-hackers-targeted-phones-used-by-trump-vance-new-york-times-reports-2024-10-25/
Теги по теме
США Китай
Источник материала
loader
loader