НАТО і Сеул проведуть нараду у зв’язку з даними про війська КНДР в Україні
НАТО і Сеул проведуть нараду у зв’язку з даними про війська КНДР в Україні

НАТО і Сеул проведуть нараду у зв’язку з даними про війська КНДР в Україні

Урядова делегація з Південної Кореї візьме участь у засіданні Північноатлантичної ради НАТО 28 жовтня, щоб обговорити дані про відрядження на війну в Україну військовослужбовців із КНДР.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті блоку.

"У понеділок, 28 жовтня, делегація високого рівня з Республіки Корея поінформує Північноатлантичну раду щодо розгортання військ Корейської Народно-Демократичної Республіки (КНДР) у РФ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на нараду також запрошено представників інших країн-партнерів НАТО в Індо-Тихоокеанському регіоні, зокрема Японії, Австралії та Нової Зеландії.

Як повідомляє корейська агенція Yonhap, делегація з Південної Кореї відвідає Брюссель вже у понеділок.

Згідно з даними Yonhap, делегація з Південної Кореї також може обговорити з представниками НАТО подальші способи підтримки України в протистоянні російській агресії.

Зокрема, як пише ця агенція, мова може йти про відряджання "групи південнокорейських посадовців для моніторингу дій військових з КНДР".

У разі, якщо таку групу буде відправлено, вона може зайнятися вивченням тактики та військової доктрини північнокорейських військових, до неї також можуть бути включені фахівці з психологічної війни, які могли б закликати солдатів з КНДР здаватися. Ці люди потенційно можуть брати участь у допитах північнокорейських полонених.

Окрім того, Південна Корея обговорює можливість постачання Україні озброєння. Досі в Сеулі обмежувалися лише гуманітарною підтримкою України.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Національна служба розвідки Південної Кореї заявила, що північнокорейський режим вирішив відправити 12 тисяч військових для підтримки Росіїу війні проти України.

Днями стало відомо проприбуття в зону бойових дій російсько-української війни перших підрозділів військових із КНДР, які пройшли вишкіл на східних полігонах Росії. Поява північнокорейського підкріплення зафіксована, зокрема, у Курській області.

Фото: KCNA

Источник материала
loader