Сибіга розпочав візит до ПАР із зустрічі з українською громадою
Сибіга розпочав візит до ПАР із зустрічі з українською громадою

Сибіга розпочав візит до ПАР із зустрічі з українською громадою

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга під час візиту до Південно-Африканської Республіки зустрівся з українською громадою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МЗС України.

Сибіга розпочав візит до ПАР із зустрічі з українською громадою - Фото 1

Міністр висловив вдячність українцям в ПАР за їхній потужний голос на підтримку України та особливо відзначив згуртованість української громади у Південній Африці.

Він подякував співвітчизникам за збереження традицій, мови та культури українського народу далеко від рідної землі, просування правди про Україну та російську агресію, втілення багатьох успішних проєктів у галузі публічної та культурної дипломатії.

Сибіга розпочав візит до ПАР із зустрічі з українською громадою - Фото 2

Глава МЗС підкреслив важливість розвитку відносин України та ПАР, розповів про боротьбу Української держави проти російської агресії та шлях до всеосяжного, справедливого та стійкого миру.

Сибіга розпочав візит до ПАР із зустрічі з українською громадою - Фото 3

Він наголосив, що для подолання агресора та відновлення миру потрібне обʼєднання усіх зусиль партнерів та всього українського народу, як на рідній землі, так і у світі.

«Хочу, щоб ви відчували, що хоч ви і проживаєте за межами України, але ви точно не за межами нашої спільної боротьби за свободу, не за межами актуальних процесів. Навпаки, ваша діяльність є важливим містком у наших дружніх двосторонніх відносинах із ПАР та іншими африканськими державами», - зауважив Сибіга.

Міністр поінформував присутніх про втілення нової державної політики щодо закордонних українців, зокрема спрощення доступу до консульських процедур і підготовку до ухвалення закону про множинне громадянство.

У ході зустрічі відбувся обмін думками щодо актуальних потреб української громади в ПАР.

Сибіга запевнив у готовності МЗС всіляко сприяти захисту законних прав та інтересів українців у ПАР, продовжити втілення важливих спільних проєктів у взаємодії МЗС, громади та Світового конгресу українців.

На зустрічі виступили лідери української громади в ПАР: президентка громадської організації «Українська асоціація в ПАР» Катерина Альошина та віцепрезидентка асоціації Леся Карпенко, представниця Світового конгресу українців в Африці Дзвінка Качур.

Посол України в ПАР Любов Абравітова підкреслила важливість ефективної взаємодії з українцями в ПАР та інших державах Африки, а також наголосила, що дипломати і надалі будуть для закордонних українців надійним містком з їхньою державою.

Глава МЗС подякував громаді, СКУ та команді посольства за згуртованість та активність, висловив щире захоплення втіленими та запланованими проєктами, підтвердив налаштованість МЗС на подальшу підтримку заради розвитку звʼязків України з ПАР та країнами Африканського континенту загалом.

Як повідомляв Укрінформ, Сибіга прибув із візитом до Південно-Африканської Республіки, де упродовж 27-28 жовтня у Йоганнесбургу та Преторії проведе низку переговорів із високопосадовцями ПАР.

Фото: mfa.gov.ua

Теги по теме
МИД Украины
Источник материала
loader
loader