Реформа МСЕК не завадить виплаті пенсій з інвалідності – Жолнович
Реформа МСЕК не завадить виплаті пенсій з інвалідності – Жолнович

Реформа МСЕК не завадить виплаті пенсій з інвалідності – Жолнович


Реформа соціальної підтримки людей з інвалідністю покликана зменшити бюрократію та зробити її зрозумілою для громадян.


Реформа медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) не вплине на соціальні виплати. Пенсії з інвалідності продовжать нараховувати. Про це міністр соціальної політики Оксана Жолнович у Facebook.
 
Посадовиця зазначила, що у соцмережах почали ширити некоректну інформацію щодо реформи МСЕК та системи соціальної підтримки осіб, які отримали інвалідність.
 
Жолнович наголосила, що українці, яким було призначено пенсію з інвалідності на законних підставах, продовжать її отримувати.
 
“Всі громадяни, яким призначено пенсії по інвалідності, – будуть отримувати всі призначені виплати після реформи. Жодні виплати чи гарантії всім громадянам, які їх отримують на законних підставах, не буде зменшено”, – заявила вона
 
Міністерка додала, що реформа покликана посилити підтримку тих, хто отримав травмування чи шкоду здоровʼю, пришвидшити надання такої підтримки, зменшити бюрократію, а також зробити систему підтримки під час та після хвороби чи травмування зрозумілою, простою і зручною для громадян.

Нагадаємо, після низки гучних корупційних скандалів в Україні вирішили ліквідувати МСЕК. Президент Володимир Зеленський підписав відповідний указ. Функції МСЕК будуть виконувати відповідні лікарні.



Теги по теме
реформа
Источник материала
loader