Ілон Маск профінансував Дональда Трампа на 132 мільйони доларів
Ілон Маск профінансував Дональда Трампа на 132 мільйони доларів

Ілон Маск профінансував Дональда Трампа на 132 мільйони доларів

Американський бізнесмен Ілон Маск цього року витратив щонайменше 132 мільйони доларів на кампанію Дональда Трампа та інших республіканців, повідомляє Bloomberg. Цей рівень пожертвувань підняв його у верхній ешелон політичних донорів, зробивши Маска одним з найактивніших спонсорів виборів 2024 року. Внески демонструють, як бізнесмен розширює свою мережу політичного впливу, включаючи потенційного майбутнього президента та членів Конгресу.

Журналісти зауважують, що Маск відіграє безпрецедентну роль для політичного донора у кампанії 2024 року. У той же час, адміністратор NASA Білл Нельсон закликав провести розслідування інформації про зв’язки між Маском і президентом Росії Володимиром Путіним, які, за даними ЗМІ, тривають з кінця 2022 року. Нельсон підкреслив, що такі зв’язки викликають занепокоєння з приводу національної безпеки, оскільки відносини SpaceX з NASA та американськими військовими можуть надати Маску доступ до секретної інформації та даних американської розвідки.

Крім того, Міністерство юстиції США попередило політичний комітет America PAC Ілона Маска про можливе порушення федерального закону через лотерею для зареєстрованих виборців у “ключових” штатах, переможцям якої виплачується по $1 мільйон.

Не так давно стало відомо, що Ілон Маск таємно фінансував консервативну політичну групу, ще до того як відкрито підтримав переобрання Дональда Трампа. Цю інформацію підтвердили джерела Reuters, зазначивши, що така активність підкреслює зростаючий політичний вплив Маска в американській політиці.

Теги по теме
Дональд Трамп Илон Маск
Источник материала
loader
loader