КНДР звинувачує Південну Корею у посяганні на суверенітет через «дрони над Пхеньяном»
КНДР звинувачує Південну Корею у посяганні на суверенітет через «дрони над Пхеньяном»

КНДР звинувачує Південну Корею у посяганні на суверенітет через «дрони над Пхеньяном»

Міністерство оборони Північної Кореї звинуватило військових Південної Кореї у відправці безпілотника на її територію з політичною метою, назвавши такий крок посяганням на суверенітет країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters

Міністерство оборони КНДР у понеділок оголосило остаточні результати свого розслідування щодо безпілотників Південної Кореї, які, як стверджував Пхеньян, цього місяця щонайменше три рази літали над столицею Північної Кореї з метою розповсюдження пропагандистських листівок.

Заявляється, що «під час аналізу програми управління польотами БПЛА», влада КНДР нібито виявила понад 230 планів польотів і журналів польотів з червня 2023 року, у тому числі план з розповсюдження «політично мотивованого сміття» (памфлет з пропагандистським змістом). 

Зокрема дані КНДР за 8 жовтня показали, що безпілотник вилетів із прикордонного південнокорейського міста Пеннендо пізно ввечері. З нього через кілька годин були розкидані листівки над будівлями міністерств закордонних справ та оборони КНДР.

Північнокорейські ЗМІ опублікували фотографії на яких можна побачити нібито розбитий БПЛА Південної Кореї.

КНДР звинувачує Південну Корею у посяганні на суверенітет через «дрони над Пхеньяном» - Фото 1

У КНДР заявили, що їхня країна «нещадно» відповість у випадку повтору подібних випадків.

У Міноборони Південної Кореї у відповідь заявили, що односторонні заяви КНДР «не варті перевірки або реакції на них».

Зазначається, що напруга між країнами відновилася після того, як наприкінці травня Північна Корея почала відправляти повітряні кулі зі сміттям на територію Південної Кореї. 

Такі дії Пхеньяна підштовхували Сеул відновити на кордоні трансляцію пропаганди через гучномовці.

Також Сеул і Вашингтон заявили, що Північна Корея відправила 3000 військових до Росії для можливого розгортання в Україні, що може означати значну ескалацію конфлікту. 

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Марк Рютте підтвердив присутність військ КНДР у Росіїта їх направлення в Курську область для участі у війні проти України.

Теги по теме
КНДР
Источник материала
loader