Вибори у Болгарії: проросійська партія зазнала поразки
Вибори у Болгарії: проросійська партія зазнала поразки

Вибори у Болгарії: проросійська партія зазнала поразки

На дострокових парламентських виборах у Болгарії, що відбулися 27 жовтня, проросійська та націоналістична партія євроскептиків «Відродження» зазнала невдачі, посівши лише третє місце з результатом 14% голосів за підрахунком 82% бюлетенів. Про це пише The Moscow Times.

Лідером стала прозахідна правоцентристська коаліція, яка об'єднує партії «Громадяни за європейський розвиток Болгарії» (ГЄРБ) та Спілку демократичних сил (СДС), за яку проголосували понад 26% виборців. На другому місці опинився альянс партії «Продовжуємо зміни» та коаліції «Демократична Болгарія» (ПП-ДБ), який набрав близько 15% голосів.

До нового складу Національних зборів увійшли сім політичних об'єднань, ще два продовжують боротьбу за подолання виборчого порогу. Колишній прем'єр-міністр Бойко Борисов, лідер ГЄРБ, назвав перемогу своєї коаліції незаперечною і запевнив, що докладе максимум зусиль для формування уряду. Він також наголосив, що готовий до компромісів із більшістю політичних сил, за винятком проросійської партії «Відродження».

Попередні вибори, що відбулися влітку, принесли найбільшу підтримку партії ГЄРБ, проте вона не спромоглася створити стійкий уряд. У серпні президент Болгарії Румен Радєв призначив новий технічний кабмін, який очолив колишній член ГЄРБ, нині безпартійний Дімітар Главчев.

Источник материала
loader
loader