На виборах у Болгарії перемагає партія експрем’єра Борисова
На виборах у Болгарії перемагає партія експрем’єра Борисова

На виборах у Болгарії перемагає партія експрем’єра Борисова

На дострокових парламентських виборах у Болгарії лідирує правоцентристська партія ГЄРБ колишнього прем’єр-міністра Бойка Борисова.

Про це повідомляє BTA із посиланням на дані Центральної виборчої комісії країни після підрахунку 93,27% бюлетенів, передає Укрінформ.

За підсумками обробки голосів, ГЄРБ отримує 26,31% голосів виборців. На другому місці – партія «Продовжуємо зміни – Демократична Болгарія» (ПП-ДБ) з 14,79% голосів. На третьому – проросійська та націоналістична партія євроскептиків «Відродження», яка заручилася підтримкою 13,65% виборців.

Далі йдуть «Рух за права і свободи – Нові починання» (ДПС) – 10,66%, Болгарська соціалістична партія (БСП) – 7,70%, «Альянс за права і свободи» – 7,02%, «Є такий народ» – 6,94%, MEЧ («Мораль, єдність, честь») – 4,66% і «Велич» – 4,07%.

Інші партії не подолали чотиривідсотковий бар’єр для проходження до парламенту.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 27 жовтня, громадяни Болгарії голосували на парламентських виборах, у яких взяли участь 19 партій, дев'ять коаліцій та один незалежний кандидат.

Це сьомі за три роки вибори у Болгарії. Дострокові вибори, організовані другим тимчасовим урядом Дімітара Главчева, якого призначив президент Румен Радев за новими конституційними правилами, відбулися відповідно до нещодавніх поправок до виборчого законодавства країни.

Болгарія не може обрати довготривалий уряд із 2020 року після протестів проти корупції, які призвели до розпаду коаліції, очолюваної правоцентристською партією ГЄРБ.

Фото: Georgi Paleykov/NurPhoto

Источник материала
loader
loader