Понад 40 громад підписали Декларацію доброчесності - голова НАЗК
Понад 40 громад підписали Декларацію доброчесності - голова НАЗК

Понад 40 громад підписали Декларацію доброчесності - голова НАЗК

Понад 40 громад стали підписантами Декларації розбудови доброчесності в органах місцевого самоврядування, і НАЗК розробляє дорожню карту з імплементації цього документа.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на цьому наголосив голова Національного агентства запобігання корупції Віктор Павлущик під час презентації проєкту "Альянс доброчесності місцевого самоврядування".

"Вже понад 40 громад стали підписантами Декларації доброчесності (Декларації розбудови доброчесності в органах місцевого самоврядування - ред.). Ми розвиваємо це. Ми хочемо перейти на рівень вище - це будуть не просто декларативні документи. Зараз вже запустили роботу міжвідомчої робочої групи, яка розробляє дорожню карту з імплементації декларацій", - сказав він.

Понад 40 громад підписали Декларацію доброчесності - голова НАЗК - Фото 1

Павлущик підкреслив, що в питанні попередження корупції важливим елементом є співпраця між органами місцевої влади й агентством через осіб, уповноважених із питань запобігання та виявлення корупції. Зі свого боку він запевнив, що НАЗК готове надати громадам всі методичні рекомендації та напрацювання.

"Кожен державний орган має розуміти та виявляти корупційні ризики у своїй діяльності, а також уміти їх мінімізувати", - підкреслив Павлущик.

Як повідомлялося, Декларація розбудови доброчесності в органах місцевого самоврядування проголошує, що доброчесне врядування та нульова толерантність до корупції є безумовними цінностями, навколо яких об’єднуються підписанти. Також документ визнає необхідність впровадження ефективних інструментів для розбудови доброчесності та запобігання корупції на місцевому та регіональному рівнях відповідно до очікувань та потреб мешканців громад, а також відповідають найкращим європейським практикам врядування.

Теги по теме
НАПК
Источник материала
loader