Позачасова класика: які типи килимів завжди в моді та підійдуть у будь-якому місці в оселі
Позачасова класика: які типи килимів завжди в моді та підійдуть у будь-якому місці в оселі

Позачасова класика: які типи килимів завжди в моді та підійдуть у будь-якому місці в оселі

До того ж ледь не всі хочуть вибрати килим, який не лише витримає випробуванням часом, але й буде їм подобатися з роками. Real Simple проконсультувалися з дизайнерами інтер'єру, щоб вони поділилися своїми улюбленими типами килимів, які незмінно демонструють позачасову привабливість.

Килими з вовни

Багато дизайнерів тяжіють до килимів з вовни. "Вовна – це натуральне волокно, яке є міцним, стійким до плям і пружним, що робить його практичним вибором майже для будь-якого простору", – каже дизайнер Мур. До того ж на ринку є багато різних типів вовняних килимів, які можна вибрати, враховуючи всі розміри, форми та стилі.

Ще один фахівець називає вовняні килими "найкращим другом дизайнера, коли справа доходить до балансу між стилем і довговічністю". Спеціалісти підкреслюють цінність цих килимів для тих, хто прикрашає місця з інтенсивним рухом людей, зазначаючи, що такий матеріал стійкий до плям і легко чиститься.

Позачасова класика: які типи килимів завжди в моді та підійдуть у будь-якому місці в оселі - Фото 1
Фото CHRISTOPHER TESTANI

Старовинні або вінтажні ткані килими

Старовинний або вінтажний вовняний килим ручної роботи створить гарний якір для кімнати та витримає випробування часом краще, ніж модний килим або виготовлений із дешевого матеріалу, який не можна мити чи який не можна прати,
— каже дизайнер інтер’єру Тара Макколі.

Однак фахівець все одно не підбере будь-який килимок, який потрапляє в цю категорію. Макколі пояснює, що, наприклад, вона завжди шукає такий, у якому принаймні 3 кольори, щоб вона могла побудувати схему координації кольорів і візерунків навколо нього.

Позачасова класика: які типи килимів завжди в моді та підійдуть у будь-якому місці в оселі - Фото 2
Фото Margaret Rose Larson

Шовкові килими

Якщо ви шукаєте дуже витончений штрих у кімнату, можна обрати шовковий килим. Вони – це втілення розкоші, кажуть фахівці. За їхніми словами, є щось чарівне в тому, як шовк вловлює світло, створюючи м’який, елегантний блиск, який перетворює кімнату. "Волокна неймовірно тонкі, що дозволяє створювати деталізовані, складні візерунки, які більше схожі на мистецтво, ніж просто на покриття для підлоги", – каже спеціаліст.

Позачасова класика: які типи килимів завжди в моді та підійдуть у будь-якому місці в оселі - Фото 3
Фото Michael Granacki

Килими з натурального волокна та плоскої тканини

Фахівець Елана Мендельсон надає перевагу килимам з натурального волокна, що виготовлені з джуту та сизалю. "Незалежно від того, чи використовуються вони окремо чи як основа для більш яскравих візерунків, ці килими приносять органічне, землисте відчуття в кімнату, підвищуючи її комфорт і естетичну привабливість", – каже вона. За її словами, їхні візерунки та яскраві кольори можуть закріпити простір, що робить їх ідеальними для багатошаровості або додавання нотки кольору, при цьому не перевантажуючи кімнату.

Позачасова класика: які типи килимів завжди в моді та підійдуть у будь-якому місці в оселі - Фото 4
Фото Christopher Testani

Килими ручної роботи

Якщо ваш бюджет дозволяє купити килим ручної роботи, можна подумати про вовняний килим. Вони можуть буквально прослужити все життя і передаватися від одного покоління до наступного. За словами фахівців, в’язані вручну килими – це справжні витвори мистецтва для дому.

Позачасова класика: які типи килимів завжди в моді та підійдуть у будь-якому місці в оселі - Фото 5
Фото Kelly Marshall

Источник материала
loader
loader