Промислові прибутки Китаю падають: як на це впливає дефляція
Промислові прибутки Китаю падають: як на це впливає дефляція

Промислові прибутки Китаю падають: як на це впливає дефляція

Чому скорочуються промислові прибутки Китаю

Дефляційний тиск, що існує в КНР зараз, робить корпоративні фінанси менш стійкими. Показник прибутків промислових компаній Китаю за вересень знизився на 27,1% у порівняння з аналогічним періодом 2023 року, повідомляє Bloomberg.

Довідка: Дефляція – це підвищення купівельної спроможності національної валюти. Процес відбувається через різноманітні заходи фінансового й економічного характеру (наприклад: зменшення кількості наявних в обігу паперових грошей, зниження товарних цін тощо).

Загалом, з січня по вересень 2024 року ці прибутки зменшились на 3,5%, якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року. Такі тенденції свідчать про те, що економіка Китаю продовжує стикатись з новими викликами.

Подальше зниження прибутку промислових компаній сильно вплине на комунальні підприємства, шахти та заводи. Зокрема, на інвестиційні рішення таких організацій найближчим часом.

Зверніть увагу! В кінці вересня було прийняте рішення про зниження процентних ставок у Китаї, таким чином відбувається підтримка економіки.

Теги по теме
Китай Деньги Экономика
Источник материала
loader
loader